fbpx

Vegansk Pasta Carbonara 2.0

Riktigt roligt recept!

*I samarbete med Peas of heaven*

Hej!

Jag hoppas att allt är bra med er! Idag har jag ett riktigt roligt recept! Det här är ett av mina personliga favoriter och jag har faktiskt med det i bägge mina kokböcker, Vegansk Husmanskost och Vego i Världsklass, men det är än så länge opublicerat här på bloggen. Men då det är så rackarns bra så kände jag att vi måste ändra på den saken.

Och varför då inte göra det om inte i samarbete med grymma Peas of Heaven? De kommer nämligen ut med ett nytt växtbaserat bacon, eller peacon som de kallar det här i dagarna och de bad mig hitta på ett riktigt klassiskt recept som kan visa hur man på bästa sätt använder produkten. Vilket jag så klart gärna gör!

Peaconet påminner en del om Astrid och Apornas fejkonskivor som fanns förut och är gjorda av ärtprotein som skurits i tunna skivor i två olika färger. Ostekta är skivorna ganska spröda, men när de steks blir de knapriga och fasta och smaken är riktigt bra med tydlig rökighet. De funkar finemang att steka antingen som hela skivor, eller som jag gör i det här receptet, tärnade i bitar. Ett tips är att steka i rikligt med olja, då de ju är långt ifrån lika feta som vanligt bacon, och det hjälper till att göra dem extra knapriga.

Tricket med själva pastan är dock lika mycket baconet som det är den hemmagjorda veganska parmesanen som har blivit min nya kärlek i livet och som gör den här typen av italienska pastarätter väldigt mycket roligare! Jag har skrivit om det tidigare i mitt recept på Cacio e pepe och Pasta All’Amatriciana, men det kan verklgien inte hyllas nog. Det är tricket till den ultimata krämiga och ostlika vegopastan!

Nog snackat. Här har ni receptet!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med cashewnötsparmesan och fejkon
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!