Hej hej!
Det här med veganmat är något som alltid ligger och puttrar nära ytan hos mig. Jag är verkligen något av en wannabevegan, men tyvärr alldeles för svagsinnad för att helt palla ta steget. Men jag gör mitt bästa, och när man hittar recept som det här så känner jag ofta att jag tar ett viktigt litet steg åt rätt håll. För det handlar ju om hållbarhet. Den bästa sortens diet är den som inte är en diet, utan en självklarhet. Och för att jag ska kunna komma dit så måste det vara jävligt gott på alla sätt och vis.
Och det är det här!
Det är första gången jag har testat att göra carbonara på mitt eget fejkon (konstigt nog, men det har liksom bara inte blivit av), och jag fick alldeles nyligen möjlighet att lägga vantarna på Tzays nya stripes, som snart kommer ut i en butik nära dig. Stripsen är helt crazy! De är typ bara någon mm tjocka och neutralt kryddade, vilket gör att de har tzaybitarnas seghet, men också förmågan att ta åt sig smak lätt och snabbt knapersteks. Dvs perfekt att göra fejkonbitar av!
Jag upptäckte också att när man gör carbonara direkt i pannan där jag stekte fejkonet, med lite vitlök och en massa nymald svartpeppar och lite extra flingsalt så får man en sås som är så mustig och smakrik så man inte saknar parmesanen för en femöring. Lägg till lite redning i gräddsåsen och så vips var vi av med ägget också. Kaching!