Vegansk pasta carbonara

DSC_2897
Hej hej!
Det här med veganmat är något som alltid ligger och puttrar nära ytan hos mig. Jag är verkligen något av en wannabevegan, men tyvärr alldeles för svagsinnad för att helt palla ta steget. Men jag gör mitt bästa, och när man hittar recept som det här så känner jag ofta att jag tar ett viktigt litet steg åt rätt håll. För det handlar ju om hållbarhet. Den bästa sortens diet är den som inte är en diet, utan en självklarhet. Och för att jag ska kunna komma dit så måste det vara jävligt gott på alla sätt och vis.
Och det är det här!
Det är första gången jag har testat att göra carbonara på mitt eget fejkon (konstigt nog, men det har liksom bara inte blivit av), och jag fick alldeles nyligen möjlighet att lägga vantarna på Tzays nya stripes, som snart kommer ut i en butik nära dig. Stripsen är helt crazy! De är typ bara någon mm tjocka och neutralt kryddade, vilket gör att de har tzaybitarnas seghet, men också förmågan att ta åt sig smak lätt och snabbt knapersteks. Dvs perfekt att göra fejkonbitar av!
Jag upptäckte också att när man gör carbonara direkt i pannan där jag stekte fejkonet, med lite vitlök och en massa nymald svartpeppar och lite extra flingsalt så får man en sås som är så mustig och smakrik så man inte saknar parmesanen för en femöring. Lägg till lite redning i gräddsåsen och så vips var vi av med ägget också. Kaching!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
9 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

recept i det här inlägget

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!