Hej!
Jag insåg när jag lagade den här rätten igår att jag har väldigt många olika pasta pesto-recept på bloggen, men faktiskt inte ett enda enkelt rakt upp och ner helt enkelt bra veganskt pasta pesto-recept. Det närmsta är mina veganska gnocchis med nötpesto, men då det inte alltid är det folk är ute efter, utan helt enkelt bara ett bra och enkelt veganskt pestorecept så tänkte jag att jag skulle ge er ett sådant!
Det här är precis som väldigt många andra av mina veganska pastarecept baserat på cashewnötter och näringsjäst istället för parmesan, och det är helt enkelt för att det funkar så rackarns bra!
Det andra stora tricket till att få till den här rätten på absolut bästa sätt är att 1) inte snåla med varken salt eller vitlök och att 2) spara en mugg med pastavatten som du spär ut såsen med efter att du blandat ner den i pastan! Det gör hela världens skillnad och ger dig den där perfekt krämiga såsen – med eller utan parmesan!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂