fbpx

Vegansk Pasta Vongole

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

Hej!

Det här receptet har jag jobbat på nu i nästan ett halvår och gjort olika iterationer på, men jag känner verkligen att det börjar sitta nu!

Kombinationen av norialger och svamp är verkligen ett sjukt bra alternativ till musslor och i den här pastan så samsas de med syrlig och het tabasco, vitt vin, lök, vitlök och persilja och toppas med Maldon Flingsalt för att ge en sjukt välbalanserad och fräsch pasta. Maldon är ett handskördat (!) havssalt med spröda fina flingor som jag verkligen rekommenderar.

TABASCO® är verkligen pricken på i:et smakmässigt här. Vanligtvis brukar man bara använda vanlig röd chili eller torkade chiliflakes när man gör pasta vongole, men tabascon funkar faktiskt bättre om du frågar mig. Den har en varm och ganska fräsch hetta, som kombinerat med syran från fermenteringen av chilin ger precis det den här rätten behöver. Det bästa är att folk kan krydda själv på bordet bäst de vill också så får alla precis så starkt som de vill. Chilin i TABASCO® handplockas och lagras i 3 år vilket ger den klassiska fermenterade smaken utan några konstiga tillsatser alls. Det är bara chili, vinäger och salt!

Du kan använda ostronskivling, shiitake, champinjoner eller (allra bäst) kungsmussling i den här rätten, och hanterar då svampen lika dant oavsett. Jag har valt ostronskilving för att den är relativt lätt att hitta, till skillnad från den större och matigare kungsmusslingen, men fortfarande smakar ganska lika.

Viktigt är att steka svampen separat med norialgerna och Maldon flingsalt i förväg, innan du gör resten av såsen. Det sista du vill ha är sladdrig svamp, så det kommer bli mycket godare om du låter den steka och bli klar innan du börjar med resten. Norialgerna ger den där lätta havssmaken som den här rätten nästan kräver för att det ska bli rätt upplevelse. De är fullt ätbara, så det är bara att krossa ner ett par blad i stekpannan och låta steka med. Det blir hur gott som helst!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Italiensk mat, Recept, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!