fbpx

Vegansk Patatas con Chorizo

Perfekt med gryta i höstmörkret!

Hej!

Jag hoppas att allt är fint mer er! Just nu är det riktig superhöst i Stockholm, alla träd står i olika färger och det börjar krypa ner mot nollgradigt om nätterna. Det blir mörkare och ruggigare, och då tycker jag att den här typen av grytor är helt perfekta. Varma, heta, mustiga och superenkla att sno ihop. Fördelen med den här grytan är att den är en komplett rätt i sig, med både potatisen, såsen och korven. Perfekt matlåda, eller så lyxar du till den och har den till middag med lite gott bröd och någon sorts yoghurt eller fraiche. Allt kokas i en och samma gryta och är väldigt enkelt att lyckas med.

Receptet är en klassisk spansk gryta med rökt paprika, chorizo och potatis. Jag hittade det första gången på Jamie Olivers fantastiska Youtubekanal där det lagas av den väldigt charmiga kocken Omar Allibhoy. Ni kan se videon inbäddad här nedanför. Credd ska gå ditt credd hör hemma!

Pease of heaven har lanserat två nya lite lyxigare och mer kryddade korvar, en chorizo och en bratwurst, som jag använde till den här grytan. De hade en chorizo sedan tidigare, men den var lite mer som en lite mer spännande grillkorv och denna är betydligt mycket mer spännande. Texturen har riktigt bra tuggmotsånd, korvarna är lite tjockare och kryddningen mer tilltagen. Perfekt att käka i ett korvbröd, eller om du nu vill göra en gryta eller något liknande. Varför inte skiva och steka i en massa olivolja med chili, vitlök och persilja som en tapas, eller kanske i en pasta?

Just lite smakrikare veganska korvar är verkligen något jag har saknat och jag hoppas att detta bara är början på vad kommer få se på det här området! Att Peas of heaven dessutom använder just ärtor och inte soja tycker jag är en extra bonus då det gör det möjligt att på sikt visa Svenska bönder att det finns möjligheter även för dem att vinna på vego. I dagsläget kommer ärtorna från Holland, men det är bara för att efterfrågan och tillgången på svenska ärtor som går att göra till vegoprodukter inte är tillräckligt stor ännu. Men det gör Peas of heaven ett fantastiskt jobb med att ändra på tycker jag, och jag är väldigt stolt över att få vara med och hjälpa till där jag kan!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Spansk chorizogryta med chili
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!