fbpx

Vegansk poké Bowl


* I samarbete med Findus Pease*
Hej!
Det här receptet och samarbetet är jag faktiskt R I K T I G T peppad på! Av så många olika anledningar! 😛
Visst. Jag har hånat pokébowls en hel del genom åren. Denna trendiga hipsterrätt som i stort sett ingen äter (enligt en undersökning jag läste så består faktiskt bara 0,5 % av Stockholmarnas luncher utav pokébowls, resten av Sverige äter det i stort inte alls) och som hyllats så enormt av folk som ”vet vad som gäller”. Men, sen så åt jag en och blev tvungen att krypa till korset.
Det är faktiskt fett gott.
Det andra jag är riktigt peppad på är som sagt samarbetet med Findus Pease! Pease är Findus nya storsatsning på vegoprotein där de tar det de kan bäst – ärtor – och gör ett högoktanigt superduper vegoprotein av dem. Pease har hela 28-33 % protein i sig, har typ 10-15 gånger lägre klimatavtryck än nötkött och rejält med tuggmotstånd och textur (lite liknande Oumphs strips eller Hälsans köks kycklingbitar). Det är också som sagt gjort på protein och fibrer från helt vanliga ärtor, som blandas med havremjöl, vetegluten, rapsolja och kryddor och därmed en riktig superfood!
Till råga på allt är det också riktigt gott! Stripsen som jag använder i receptet här har rejält med tuggmotstånd och passar både bra att steka i en marinad som här, eller använda i en stroganoff eller i en gryta. De har ingen bismak av havre eller ärtprotein och är milt kryddade (utöver deras pulled, som har en riktigt schysst vitlök- och chilimarinad – som faktiskt för en gångs skull smakar chili!).

[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last]

[/twocol_one_last]

Jag kan inte trycka nog på hur bra detta är. Enkla och proteinrika växtprotein gjorda på helt vanliga ärtor. En riktig framtidsprodukt! Därför har jag teamat upp med dem för att i två enkla och goda recept visa hur man kan få fram riktigt med smak ur dem och enkelt laga god och välbekant mat med dem. Första receptet har ni här, det andra – friterad tacos (!!!) – kommer om två veckor! Så, som deras slogan säger, ”Säg hej till ärtprotein”! Detta har jag sett fram emot!
Vad är en Pokébowl då? Jo i stort sett så är det en skål med sushiris, toppad med typ tonfisk eller lax, mango, och ett gäng andra smarriga ingredienser som passar till de smakerna. Ofta toppat med sesamfrön och srirachamajonnäs. Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉ bowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionella ingredienser. Som jag förstått det kan man ha i lite vilka ingredienser man vill. Så därför har jag tagit mig totala friheter att både gör rätten vegansk, men också att ha i de grejer jag ville. Den här kombon e grym, ni MÅSTE testa!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Findus Pease
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
6 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!