fbpx

Vegansk renklämma


*** I samarbete med Yi Pin ***
Hej!
Den här helgen var jag på Vegovision och sålde merchandise, signerade kokböcker, föreläste och lagade en massa mat i vår monter. Det var hur kul som helst att träffa en massa läsare och andra glada själar på mässan! Ni är verkligen hur fina som helst! <3
Själva matlagningen genomförde jag i samarbete med det svenska tofuföretaget Yi Pin som har sin tofufabrik i Vallentuna norr om Stockholm och som gör helt fantastiskt god och bra tofu! Det är riktigt kul att se hur de expanderar och lanserar nya goda produkter hela tiden.
Tofu, som ni kanske har sett tidigare, är verkligen en av mina favoritprodukter. Tofu är otroligt mångsidigt, men det är viktigt att den är av bra kvalité, annars tappar den både i näring och i smak. Tofu är i stort sett sojabönsost, och om processen från sojabönor till tofu inte hanteras rätt så riskerar en massa av sojabönans nyttiga näringsämnen att sköljas bort i processen.
Yi Pin har dock riktigt fin tofu, men god och mild smak och flera olika konsistenser. Och så är det ju en svensk produkt! Vilket verkligen inte är supervanligt när det kommer till tofu. Själva bönorna odlas i Frankrike då det inte går att odla sojabönor i någon större utsträckning i Sverige, men produktionen i övrigt sker här, vilket så klart är bra och skapar fler jobb osv. Men framförallt blir det lättare att ställa krav på och spåra produkterna, som när det kommer till soja internationellt inte alltid är toppen. Än så länge går inte riktigt tofu att göra på andra typer av bönor än soja, och då tofu är en så otroligt bra och mångsidig produkt så tycker jag att detta känns som det absolut rimligaste alternativet.
Så när jag letade efter partners till Vegovision så var Yi Pin förstahandsval, och roligt nog tackade de ja! Jag ville visa Vegovisions besökare hur gott man kan göra tofu, och där möttes våra gemensamma intressen 😉
Jag valde att göra en kall rätt som inte kräver någon uppvärmning, främst för att det var enklast så, men också för att tofu är en produkt som framförallt när den är färdigmarinerad passar riktigt bra i kalla rätter. Här har jag skapat en veganiserad version av den klassiska renklämman med hjälp av Yi Pins alspånsrökta tofu, som smakar fantastiskt gott och milt rökig. Ni måste testa!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med pepparrot och rökt tofu
Relaterade taggar:Event, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!