fbpx

Vegansk renskav


Ibland alltså! Då händer det. När smak, textur, tillbehör och bara ren jävla tur sammanfaller perfekt. det här var en sån kväll.
Vi har en klassisk rätt som min sambos syster introducerade i storfamiljen för flera år sedan ur någon gammal Arlareceptfolder som går under namnet ”viltkyckling”. Jag har en lite mer avancerad version av den på bloggen sedan tidigare, kallad ”skogsgryta”. Det är den givna go-to rätten när det ska lagas enkel storkoksmat som passar till potatisgratäng och enkelt kan lagas till 20 personer (min sambo har en väldigt stor familj). Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag med renskav på tallriken! :O
Okej. Innan ni ragear totalt. Det var inte renskav. Det var shreddad oumph med en jävligt god viltkryddning. Och nej, jag minns faktiskt inte exakt hur renskav smakar, det var trots allt typ tolv, tretton år sedan jag åt det sist. Men jag fick verkligen en riktig smak flashback när jag tog en tunn bit oumph som fått gotta sig riktigt länge i såsen och stoppade in i munnen. Texturen, smaken, tillbehören. Det var helt sjukt!
Så – om ni, som jag, älskade renskav, eller viltkött överlag, men inte längre har möjligheten, lyxen eller viljan att käka det. Då har jag något som säkert passar er perfekt!
Vad tycker ni? Lever receptet upp till era förväntningar? Jag ska dock genast ge mig på att experimentera vad man kan göra med den här oumphen i olika klassiska skavrätter. Till rårörda lingon och potatis var det iaf riktigt nice!
*Edit* Jag har lagat den här rätten i en lite uppdaterad form flera gånger sedan jag hittade på den här rätten, bland annat på min youtubekanal där jag bjöd WWF Sveriges expert på hållbar mat på just den här rätten, fast med pulled oats och ostronskivling istället för oumph. Här nedan har ni videon och här finns det uppdaterade receptet.

img_6672

img_6675

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

vegokött stekt med enbär och timjan
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
30 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
30
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!