fbpx

Vegansk rödbetssallad


Hej!
Vintern nalkas och i morgon är det första december och i helgen första advent! Det är bråda tider både i tomteverkstaden samt hemma hos Sveriges alla matbloggare och matkreatörer för banne mig om det inte ska lagas julmat så det sprutar ut genom öronen på oss de kommande veckorna!
Mat är kultur och kultur består av traditioner och högtider som ska återupprepas till förbannelse – egentligen oavsett vad vi tycker om dem eller inte. Misstolka mig rätt här nu. Jag älskar jul! Att få samlas med familjen,  att se barnens glädje när de öppnar paketen, få vara långlediga och glömma bort jobbstressen ett tag. Men ärligt talat så tycker jag att det lätt blir lite för mycket hets inför det hela ibland? Måste vi ha ett perfekt julbord? Måste allting vara så där perfekt pyntant och mysigt? Måste vi få ångest och blödande magsår över att vi åter igen inte hunnit julshoppa i tid och måste ut dagarna innan dopparedagen för att handla slips till farsan och en ny gunghäst till lilltjejen?
Nej det måste vi faktiskt inte. Ditt julbord behöver inte digna över av godsaker som du egentligen inte orkar äta. Det räcker med att välja ut några favoriter och köra på dem. Bjud över familjen, och be dem ta med sig en grej var till ett knytkalas eller skit helt enkelt i det hela och beställ hem en pizza efter Kalle Anka. Gör vad du vill, så länge ni alla är nöjda och glada och har varandra.
Och har du inte någon att fira med? Varför inte ta och göra den här rödbetssalladen i enormt stora lass, kanske också rulla några hemmagjorda veganköttbullar, och sedan ta en snygg bild på dem och lägg upp i Vad Lagar Du För Veganmat idag och fråga om någon vill komma och hänga? Det lär garanterat finnas fler ensamma veganer på julafton som skulle älska lite k*ttbullemackor. Att döma av en del inlägg där folk har gjort liknande grejer tidigare så verkar det funka! 😉
Med det sagt. Här kommer min take på rödbetssallad, med totalt spontan och verkligen inte så perfekt matbloggarbelysning. Dock ruggigt god. Det kan jag lova!


DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

precis som originalet!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
8 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!