fbpx

Vegansk Schnitzel på Bärta

I samarbete med Bärta

Hej vänner!

Jag hoppas att allt är bra med er! Själv är jag dunderallergisk. Våren är fantastiskt på nästan alla sätt och vis. Men just pollenallergin den för med sig skulle jag verkligen kunna klara mig utan. Häromnatten så kunde jag knappt sova för att mina ögon kliade så mycket…

Men, det börjar dock bli varmare och ljusare! Det gör enormt mycket för mitt humör efter den här oändliga och beckmörka vintern vi haft bakom oss. Idag när jag lagade den här rätten lyste solen rätt in på köksbordet och gjorde det väldigt utmanande att få bra bilder som inte bara exploderade av högdagrar och orangea (hur böjer man ordet orange egentligen..?) solstrålar. Men jag klagar inte. Jag tar hellre sol än mörker!

Under våren så har jag teamat upp med Bärta på nytt för att ge er ett gäng riktigt schyssta och klassiska husmansrecept baserade på deras fantastiska produkter. Jag är som ni kanske vet ett enormt fan av Bärta och deras otroligt saftiga och goda tempeh gjord på groddade, ekologiska och svenska gula ärtor. Det är på många sätt det perfekta veganska proteinet för alla dem som inte vill käka rena köttimitationer, men som fortfarande vill ha bra tuggmotstånd, saftighet, umami och bra näringsvärden. Helt enkelt en dunderprodukt.

I tre recept ska jag visa olika sätt att använda deras tempeh, och först ut är ett recept på panerade schnitzlar! Bärtas tempeh blir som godast om den får ligga och marinera ett tag så tempehn suger åt sig smak, fett och vätska. Den är lite känslig för att stekas torr, och på det här sättet så garanterar du ett saftigt innandöme. Marinaden kan dessutom användas som paneringsvätska, istället för ägg, så du slår två flugor i en smäll!

Till schnitzeln slängde jag ihop en kall sås med persilja och pepparrot och råstekte potatis. Hur gott som helst!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med råstekt potatis, pepparrot och persiljesås och masserad grönkål
Relaterade taggar:Husmanskost, Recept, Samarbeten, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!