Hej!
Det här receptet har jag aldrig delat tidigare här på bloggen då jag utvecklade det särskilt för kokboken Vegansk Husmanskost! Men nu när det kommer som sista rätten i min TV serie baserad kokboken så kändes det helt rätt att äntligen dela receptet!
Med detta så ligger nu alla avsnitt av första säsongen av min serie Vegansk Husmanskost uppe på Youtube så om du inte har haft möjlighet att se dem så passa på!
Hoppas att smörgåstårtereceptet kommer till användning i sommar inför studenterna och midsommar, men kanske också till julbordet eller nyår?
Vill ni har fler recept som dessa jag har delat med mig av i TV serien kan ni gärna köpa boken Vegansk Husmanskost! Den är fylld med veganska versioner av klassiska och uppskattade svenska husmansklassiker som passar både till vardag och till fest!
Och förresten! Vill du lära dig att laga mer sån här god mat, så varför inte komma och hänga med mig i mitt kök en kväll? Vi har börjat med matlagningskurser i min studio i Stockholm och vill gärna ha dig och dina vänner som gäster! Läs mer här på Jävligt Gott Academy!
Smörgåstårta
Bli inte avskräckt av att det här ser ut att vara ett långt recept. Det är väldigt enkelt att göra en god smörgåstårta, och det finns väldigt stor frihet i att fylla den med vad man vill. Här har jag tagit tre av mina veganska favoritröror, men det finns hur många olika variationer som helst. Med hjälp av alla de fantastiska råvaror som finns idag i form av vegansk majonnäs, vegansk färskost, tångrom, rökt tofu, gravad morot och så vidare finns det nästan inga begränsningar alls i att veganisera smörgåstårtan.
Du kan byta ut ett lager mot vegansk pastej, fylla ett lager med vegansk cream cheese, du kan toppa med gravad morot, fler olika grönsaker, blanda in pepparrot i glasyren eller skippa den helt och göra en randig tårta. Du bestämmer! Det svåra är snarare att begränsa sig och inte ha för många olika smaker i smörgåstårtan på en gång så det bara blir förvirrande.
Intro till receptet från Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019