fbpx

Vegansk Smörgåstårta

Avsnitt 8 av Vegansk Husmanskost, Godare

Hej!

Det här receptet har jag aldrig delat tidigare här på bloggen då jag utvecklade det särskilt för kokboken Vegansk Husmanskost! Men nu när det kommer som sista rätten i min TV serie baserad kokboken så kändes det helt rätt att äntligen dela receptet!

Med detta är också alla avsnitt av Vegansk Husmanskost på Godare sända! De sista fyra avsnitten av serien ligger nu också uppe på Aftonbladet TV, så om du inte har haft möjlighet att se dem så passa på! Jag vet inte hur länge de kommer att finnas tillgängliga eller när serien kommer att visas igen.

Hoppas att smörgåstårtereceptet kommer till användning i sommar inför studenterna och midsommar!

Vill ni har fler recept som dessa jag har delat med mig av i TV serien kan ni gärna köpa boken Vegansk Husmanskost! Den är fylld med veganska versioner av klassiska och uppskattade svenska husmansklassiker som passar både till vardag och till fest!

Smörgåstårta

Bli inte avskräckt av att det här ser ut att vara ett långt recept. Det är väldigt enkelt att göra en god smörgåstårta, och det finns väldigt stor frihet i att fylla den med vad man vill. Här har jag tagit tre av mina veganska favoritröror, men det finns hur många olika variationer som helst. Med hjälp av alla de fantastiska råvaror som finns idag i form av vegansk majonnäs, vegansk färskost, tångrom, rökt tofu, gravad morot och så vidare finns det nästan inga begränsningar alls i att veganisera smörgåstårtan.

Du kan byta ut ett lager mot vegansk pastej, fylla ett lager med vegansk cream cheese, du kan toppa med gravad morot, fler olika grönsaker, blanda in pepparrot i glasyren eller skippa den helt och göra en randig tårta. Du bestämmer! Det svåra är snarare att begränsa sig och inte ha för många olika smaker i smörgåstårtan på en gång så det bara blir förvirrande.

Intro till receptet från Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

från godare och från nationaldagen med Sweden.se
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!