fbpx

Vegansk spansk tortilla med aioli och mojo rojo

***I samarbete med Fazer Yosa***

Hej!

Hoppas allt är fint med er!  Det här receptet och inlägget är i samarbete med Fazers nya havreprodukter Yosa. Det är ett gäng växtbaserade mejeriprodukter (kan man säga så?) som allesammans av riktigt bra kvalité och som än mer utökar utbudet av bra växtbaserade alternativ på marknaden, men bland annat flera olika mellanmålsyoghurtar, vanliga yoghurtar, havredrycker, matlagningsyoghurt, havrefraiche, pålägg och havregrädde. En riktig stor finsk utmanare till våra svenska alternativ helt enkelt!

Finnarna verkar ju överlag vara ganska bra på det här med havre (pulled oats) så det ska bli spännande att hur det går för Fazers intåg på växtdrycksmarknaden här i Sverige. Mer alternativ innebär högre konkurrens och därmed högre kvalité. Förhoppningsvis kan vi då också få fler mjölkdrickare att upptäcka hur bra och gott det kan vara med växtdrycker istället för möjlk, både för klimatet, för korna och för hälsan. Det i sin tur skapar också bättre förutsättningar för nordiska bönder att odla mer havre istället för att mjölka kossor och så vinner alla! Yay!

Men, utöver att det är kul att se en större variation i hyllorna så var det väldigt kul att teamet på Fazer Yosa gav mig HELT fria händer att göra vad jag ville med det här receptet 😀 Sånt älskar vi!

Självklart skulle receptet ha någon av deras produkter i sig, men utöver det fick jag tänka och göra vad jag ville. Så jag tänkte att det här var det perfekta tillfället att dela med mig av ett recept som jag har sugit på länge, och faktiskt har haft med på mina matlagningskurser ett tag, men som jag inte haft tillfälle att laga och göra en matlagningsvideo av på senaste. Lite för att jag prioriterar videorna till mina samarbete, då de kostar en del att göra, men också för att det inte heller har någon tydlig ”hjälte” i receptet vars producent kan vara med och sponsra det.

Receptet i sig är dock fett bra och viktigt för alla glada växtätare där ute. Det är tortilla, spansk potatisomelett! Du kan ofta beställa in den på tapasrestauranger, där den serveras precis så som jag serverar den här, med en het salsa och en vitlöksosande aioli. Och framförallt är den ju helt omöjlig att veganisera, i och med att den är en omelett. Eller…?

Ja det trodde typ jag också tills att jag läste Elias Lacannes recept från Awesome Vegan Dad. Credd ska gå ditt credd hör hemma, och det var verkligen hans recept som fick mig att inse att det här var möjligt. Jag har utgått ifrån hans ”äggstanning” och lagt min egen twist på den, utifrån hur jag brukade laga mina egna äggbaserade tortillas innan jag blev vegan. Och vips så fick jag fram detta, helt jävla awesome goda receptet (fattar ni vad jag gjorde där..? :P). Ni måste verkligen testa, för detta blir faktiskt förvånansvärt likt originalet, och även om det inte är exakt lika dant så blir det verkligen fantastiskt gott.

Och vad passar väl inte bättre i ett recept om växtbaserade mejerier att också slå hål på lite myter om ägg? P.S det passar väldigt fint med ett glas yosa till!

[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]

Klart!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med tofu och vegansk äggstanning
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!