fbpx

Vegansk Teriyaki

på Bärta Chilli Lime

Hej!

Nu har vi kommit till det tredje och sista inlägget och videon där jag går igenom Bärtas olika produkter och både lär mig själv och förhoppningsvis också er hur man får till dem på bästa sätt. Till min hjälp har jag haft Pia Qvarnström, grundaren av Bärta och hjärnan bakom den här fantastiska produkten. De två tidigare inläggen där vi stekte Bärta i Helbit och lagade Bärtaburgare hittar ni om ni klickar på namnen här.

För dig som inte känner till Bärta sedan tidigare så är det en helt ny och innovativ form av vegoprodukt som liknar indonesisk Tempeh, som görs av att fermentera ihop en kaka av baljväxter med hjälp av en mögelkultur, lite liknande hur brieost görs. I fallet med Bärta så används dock groddade ekologiska svenska gula ärtor, med skalet på istället för skalade och ickegroddade sojabönor. Detta gör att Bärta dels blir nyttigare, på grund av groddningen och fullkornsprodukten, dels mustigare och saftigare i smaken och texturen än vanlig tempeh. Något helt unikt alltså! Och i kombination med att de görs på ekologiska svenska råvaror och är en verklig hantverksprodukt så blir det i min bok nära på perfekt.

Som ni hör så är jag en riktig fanboy. Jag älskar Bärta och tycker att det har varit fantastiskt roligt att få göra det här jobbet. Jag hoppas att ni också kommer att gilla dem!

Bärta går inte alltid att få tag i i butik än så länge, MEN de flesta butiker kan ta in dem om de kontaktar Bärta direkt och beställer från deras fabrik. Information om hur det går till kan ni läsa här!

I det här receptet använder jag mig av Bärta Chili Lime, som är förmarinerade stora bitar (ca 2,5×2,5 cm) med en tydlig smak av lime, ingefära, sesamolja och en lätt chiliton. Passar perfekt till all form av asiatisk matlagning.

Här gör jag en snabb teriyakimarinad, som du kokar ihop separat och sedan häller över de nystekta bärtabitarna. Det hela tar typ 15 minuter att sno ihop och är väldigt gott och enkelt. Som japansk take out, fast hemma!

Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 26 augusti då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Supergod japansk wok med tempeh
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!