fbpx

Vegansk Tonfiskmacka med Hooked och Mahalo

I samarbete med Hooked

Hej! Idag har jag ett sjukt spännande samarbete och en HELT NY produkt på marknaden att presentera för er! Hooked är ett svenskt start up som har riktat in sig på att göra riktigt bra, hälsosamma och inte minst jävligt goda veganska alternativ till fisk. Den 1:a mars släpps deras veganska tonfisk Toona, som påminner om tonfisk på burk, och som jag fick den stora äran att vara en av de första på markanden som testade!

I ett första steg så kan ni testa Toona på menyn på tre restauranger/restaurangkedjor i Stockholm. Mahalo som har en Toona Sandwich med en klassisk currytonfiskröra, Hawaii Poké som har en pokébowl med Toona och Kaiso Sushi som har en makirulle med Toona.

I slutet av förra veckan så svängde Conelia som är grundare av Mahalo och Kristin som är chefskock förbi min studio och bjöd mig på deras Toona Toast, och resultatet kan ni se här! Och jag måste verligen säga att Toonan är helt galen. Det är verkligen sjukt likt tonfisk!

Nu var det förvisso ungefär 15 år sedan jag åt tonfisk senast, så jag ska slänga in en liten brasklapp för att jag kanske inte är den bästa domaren i världshistorien, men jag ska säga så här; Smaken och doften är spot on vad jag minns att tonfisk smakade! Konsistensen har den där blandade, småsega och lite lätt trådiga konsistensen som man förväntar sig. Den är god både stekt och kall, direkt i en röra så här.

Och, kanske det bästa, till skillnad från många andra sorters vegofisksubstitut som finns ute på marknaden just nu så innehåller Toona faktiskt en massa nyttighter, och inte bara stärkelse, vatten och smakämnen!

Toona är baserat på sojaprotein, solrosolja och alger för smaksättning och har hela 17 % fullvärdigt protein per 100 g! Det kan man jämföra med vanlig tonfisk som har runt 23-26 % protein. Så det är inte långt ifrån originalet!

Fördelen du får här är dock att du dels slipper bidra till utfiskningen av haven genom att ytterligare belasta tonfiskbestånden, du riskerar heller inte att få i dig mikroplaster, kvicksilver och andra spårämnen som dagens fiskar tyvärr har alldeles för höga halter av. Toona är exempelvis helt ofarligt för gravida även när det är olagat, vilket verkligen inte kan sägas för alla sorters fiskar idag.

Mahalo var vänliga och delade med sig av receptet! Tyvärr kan man än så länge inte köpa Toona i vanliga mataffärer, men om ni snubblar över det här receptet om några månader så kan ni använda det för att göra er egna veganska Toona Sandwich!

Tills dess får ni ta er förbi Mahalo, Hawaii Poké eller Kaiso Plant Based Sushi och testa produkten där på plats. Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Husmanskost, Mat med bröd, Recept, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!