Hej hej!
Som ni kanske märkt om ni följt mig på instagram så är jag ett enormt fan av food trucken Vegan Soul Train. De har tagit det här med vegansk street food till en helt annan nivå med sina pulled chicken burgare, dönertallrikar och inte minst deras prisvinnande skärgårdsrulle. En mäktig tunnbrödrulle fylld med korv, mos och en massa goda röror. Svensk street food at it’s best!
Som ni vet, imitation är den högsta graden av smicker. Och jag är dessutom en sucker för att sno och försöka sätta min egen twist på recept jag gillar. Så självklart var jag tvungen att försöka mig på att rodda en egen vegansk tunnbrödrulle som åtminstone kunde FÖRSÖKA tävla med the soul train gang.
Och banne mig. Gott blev det iaf!
Jag har dock inte kopierat deras recept rakt av. Dels för att jag inte har det, men också för att det ju inte skulle ha varit så kul. De använder sig av Goodstores egna grillkorvar, har dill i sitt potatismos, och har en vegansk ”räksalladssås” färgad av rödbetor (men jag tror inte att det är några i..) med två sorters tångrom och lite andra grejer. Jag bestämde mig istället för att dels byta ut korven mot veggyness himmelska chorizo. Helt enkelt för att det är min favoritkorv. Och dels för att byta ut räksåsen mot min egen smarriga skagenröra. Jag toppade härligheten dessutom med french’s senap och srirachasås. Varför? Det är mina favoritsåser. Så enkelt var det. Skagenröran proppade jag dock full med gurka istället för tofu och avocado som jag brukar för att inte göra det hela så sjukt mastigt.