fbpx

Vegansk tunnbrödsrulle med skagenröra

DSC_2902
Hej hej!
Som ni kanske märkt om ni följt mig på instagram så är jag ett enormt fan av food trucken Vegan Soul Train. De har tagit det här med vegansk street food till en helt annan nivå med sina pulled chicken burgare, dönertallrikar och inte minst deras prisvinnande skärgårdsrulle. En mäktig tunnbrödrulle fylld med korv, mos och en massa goda röror. Svensk street food at it’s best!
Som ni vet, imitation är den högsta graden av smicker. Och jag är dessutom en sucker för att sno och försöka sätta min egen twist på recept jag gillar. Så självklart var jag tvungen att försöka mig på att rodda en egen vegansk tunnbrödrulle som åtminstone kunde FÖRSÖKA tävla med the soul train gang.
Och banne mig. Gott blev det iaf!
Jag har dock inte kopierat deras recept rakt av. Dels för att jag inte har det, men också för att det ju inte skulle ha varit så kul. De använder sig av Goodstores egna grillkorvar, har dill i sitt potatismos, och har en vegansk ”räksalladssås” färgad av rödbetor (men jag tror inte att det är några i..) med två sorters tångrom och lite andra grejer. Jag bestämde mig istället för att dels byta ut korven mot veggyness himmelska chorizo. Helt enkelt för att det är min favoritkorv. Och dels för att byta ut räksåsen mot min egen smarriga skagenröra. Jag toppade härligheten dessutom med french’s senap och srirachasås. Varför? Det är mina favoritsåser. Så enkelt var det. Skagenröran proppade jag dock full med gurka istället för tofu och avocado som jag brukar för att inte göra det hela så sjukt mastigt.

DSC_2853

DSC_2872 (1)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!