fbpx

Vegansk Youtube collab med Kitchen King Benji, Mac And Cheese och Glasstest!


Hej!
Hoppas att allt är fint med er!
Det är kul att se att den svenska veganska youtubevärlden växer! Det var uppenbarligen inte bara jag som insåg att det är en konstig grej att det finns så få ambitiösa veganska matlagningskanaler på Youtube i Sverige, för ungefär i samma veva som jag själv började fundera på att dra igång min kanal dök ännu en snubbe upp med en liknande grej.
Eller ja, liknande och liknande. Vi gör väldigt olika typer av klipp, men han är vegan, han lagar mat och han gör det på youtube. På det sättet liknar det i alla fall! 😉 Han är dock löjligt mycket roligare än vad jag är och mycket mer av en ”klassisk” youtuber skulle jag säga. Rakt på sak, snyggt redigerat och en massa olika roliga upptåg. In och kolla för bövelen!

Det betyder inte på något sätt att det inte finns några veganska svenska youtubers sedan tidigare (Ida Warg och Therese Lindgren… doh), men det har tyvärr varit ont om rena matlagningskanaler som riktat in sig mot att försöka nå en lite bredare publik (dvs inte bara veganer) och som har lyckats växa på sig och bli lite större. Kitchen King Benji har fått nästan 5000 subs bara sen i december, och jag förutspår att det kommer att komma fler väldigt snart!
Att Benji sedan har byggt ungefär halva sitt material på att sno mina gamla recept är en liten detalj vi pratar lite tystare om 😉 Vad säger man? Imitation är den högsta formen av smicker.


En grej som en ”ska” göra nu när en är en riktig youtuber är tydligen collabs. Dvs samarbeten där man gästar andra youtubers kanaler för att göra roliga små projekt ihop och nå ut till varandras tittare. Jag bjöd in Benji och hans entourage (filmaren och klipparen Emil samt Benjis flickvän Liss) att komma förbi köksstudion förra veckan och det här blev resultatet. Ett nytt avsnitt (inbäddat här ovanför) av Jävligt Gott möter där vi djupdök ner i en stor form med vegansk mac and cheese, snackade om livet som vegobloggare och om machomyter. Vi spelade också in ett avsnitt för hans kanal (inbäddat här nedanför) där vi testade ett gäng nya goda veganska glassar som dykt upp på marknaden på senaste, bland annat Ben And Jerry’s veganglassar!
Receptet på Mac And Cheesen har jag skrivit om tidigare, men om ni inte orkar klicka er vidare så har ni det här också:

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Kitchen King Benji
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!