Hej!
Jag har redan ett recept på veganska ägghalvor på bloggen sedan tidigare, då med avocado fyllda med majonnäs och tångrom. Det här skulle man kunna se lite som en version av det receptet. Vi skippar avocadon och ersätter den med naturell fast tofu och pimpar majonnäsen ett steg extra med lite svart salt och gurkmeja för att få en äggigare ton.
Och tro mig. Det här är fan inte att leka med. De här rackarna kommer att ÄGA julborden, påskborden och midsommarfesterna framöver!
Om du vill ha tofun ännu lite finare och mjällare så kan du koka dem lätt i 1-2 minuter och sedan låta dem svalna. Det gör att de får en lite finare konsistens som påminner ännu lite mer om äggvita. Och så kan du ju så klart skära dem i vilken form du vill. Jag tycker dock att fyrkanter funkar fint, och det minimerar ju matsvinnet mot om man skulle skära dem i äggform.
Receptet är enkelt, så här har ni det! Receptet togs fram som en del av mitt stora julbord 2018. Här hittar du resten av de recepten!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂