Hej!
Ett av mina absoluta måsten på det kalla julbordet/påskbordet/midsommarbordet (ja, you get the point) har alltid varit ägghalvor. Det är sjukt smarrigt att fylla halverade ägg med majonnäs, rom, dill, lök och att toppa med lite nymalen svartpeppar och salt. Sedan jag började äta mer veganskt har det här verkligen varit en av de där äggrätterna som jag saknat mest!
Vad bra då att det finns avocado! Dels ser ju avocado typ ut som ett grönt ägg (haha, lite iaf!), men den har också en relativt neutral smak, med en bra lagom krämig konsistens och, så klart, en händig liten grop i mitten när du tagit ut kärnan som bara bönar och ber om att få fyllas med godsaker.
Och barn, kom ihåg att som vanligt är det inte meningen att det ska vara exakt likadant (då hade jag gjort ett agar agar ägg med havremjölk, svart salt och enormt mycket mer svett och tårar) – men det ät åminstone garanterat jävligt gott!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂