fbpx

Veganska Animal Style Fries

I samarbete med Violife

Hej!

Den här månaden pågår Veganuari, som jag är säker på att en del av er känner till! Det är en kampanj, som ursprungligen startade i Storbritannien för några år sedan och som spridit sig runt jorden, och nu även ägt rum här i Sverige, arrangerat av Djurens Rätt i ett par år!

Violife är en av företagen som stöttar kampanjen, och jag har teamat upp extra med dem här i Sverige, utöver det ambassadörskap som jag har tillsammans med Djurens rätt i den ordinarie kampanjen för att ge er ett gäng jävligt goda veganska ostrecept! Då ost är en av de grejer som flest säger sig ha svårast att sluta med, så tänker jag att detta kan vara den perfekta lilla knuffen för att hjälpa er över kanten och för att göra utmaningen att äta en hel månad vegansk lite lättare!

Men, jag är inte ensam i detta! Under januari så kommer jag och Violife att utmana två andra kockar, närmare bestämt Julia Tuvesson, a.k.a Tuvessonskan och Sofia Wood att också göra sina absolut bästa veganska ostrecept! Allt så att NI ska få så mycket god vegansk ostinspiration som möjligt!

Först ut är dock jag med detta smarriga recept på Animal Style Fries! Rätten påminner väldans om de överdrivna pommes som ni kan beställa på Bastard Burgers, men jag har lagt min egen twist på det genom att steka löken och genom att göra MIN EGEN OSTSÅS. Och den är ärligt talat KICK ASS. Den är dessutom mer eller mindre snodd ifrån Shake Shack, den kultförklarade hamburgerkedjan ifrån USA. För några år sedan var nämligen deras chefskock med på en intervju på Youtube där han visade hur de gjorde sin klassiska ostsås som de har till sina pommes. Så jag har snott grundidén och helt enkelt veganiserat den.

Är detta nyttigt? Nej. VERKLIGEN inte alls. Är detta jävligt gott och ett bra exempel på att vegansk mat inte behöver vara tråkig? ABSOLUT.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med ostsås, fejkon och jalapenjos
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!