fbpx

Veganska Bao Buns

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

Hej hörrni! Hoppas allt är fint med er! Snart är det midsommar och därefter kommer jag ta sommarledigt i typ en och en halv månad! Eller ja, ledigt och ledigt. Jag ska jobba på en massa olika projekt som jag har på gång, men väldigt lågintensivt och ifrån sommarstugan. Det ser jag enormt mycket fram emot!

Den här våren och försommaren har jag haft äran att samarbeta med Ta Fram Det Bästa i hela åtta recept! Vi har lagat en massa gott som jag varit sugen på att laga väldigt länge, och detta senaste receptet är inget undantag! Första gången jag käkade ångade Baos var jag inte riktig superimpad. Just den gången vart det lite väl mycket bröd mot lite väl lite fyllning, och jag tyckte inte riktigt att kocken hade gjort sitt bästa. Men när min svåger bjöd oss på Baos hemma hos dem för någon månad sedan så började jag ändra mig, och nu är jag såld!

Bröden går att baka själv, men enklast köper du dem frysta hos din lokala asiatiska livs. Det är superenkelt att ångtina dem, antingen i en särskild ångkorg (som du också kan köpa på ditt asiatiska livs) eller i ett dukslag över en kastrull med sjudande vatten.

Jag använde mig av Tabascos fantastiska sriachasås och Kikkomansoja för att få till den rätta smaken på både marinaden till tofun, och i dressingen. TABASCO® Sriracha har den där härliga fermenterade chilismaken som är klassisk för tabasco, men här parad med srirachasåsens härliga vitlökssmak och syra. Den passar PERFEKT till detta! Kikkomansojan är ett måste för att få till både djupet i marinaden och i såsen tillsammans med sesamoljan som ger dig den där kicken som behövs.

Jag gjorde min sesamdressing själv med hjälp av kikärtsspad, men du kan lika gärna bara blanda ner ingredienserna i färdig vegansk majjo, det är mycket enklare. Jag hade gjort det om jag inte hade varit för lat för att gå ner till affären när det visade sig att jag hade glömt köpa det!

Gör så här

Tofun

 1. Lägg tofun i press mellan två skärbrädor med något tungt ovanpå i 30. Detta gör tofun fastare och hjälper den att suga åt sig marinaden bättre.
 2. Skiva därefter tofun i ca 0,5 cm tjocka skivor.
 3. Skala och riv ingefära och vitlök och lägg därefter tofun i en plastpåse tillsammans med ingefära, vitlök och de övriga ingredienserna till marinaden. Låt dra i kylskåp i minst 30 minuter, gärna längre.
 4. När det är dags att börja äta så häller du påsens hela innehåll i en stekpanna med lite extra rapsolja och steker på medelvärme tills tofun fått fin färg och all vätska dunstat av från marinaden. Fega inte, det är gott om tofun får steka ett tag och bli lite seg.

Dressingen

 1. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop alla ingredienser till en dressing och låt dra i kylskåp i 30 min.

Picklade grönsaker

 1. Skala och strimla morötterna, löken, ingefäran och chilin tunt.
 2. Hetta upp vatten, socker, ättika och lite salt i en kastrull. När lagen kokat upp så lägg ner grönsakerna och låt allt svalna i kastrullen. Efter ca 1 h är grönsakerna färdiga att ätas.

Övriga ingredienser

 1. När alla dina övriga ingredienser är förberedda och står och drar, så börja ånga dina Bao. Enklast gör du det med en ångkorg som du ställer ovanpå en kastrull med sjudande vatten på spisen.
 2. Lägg ett utklippt bakplåtspapper i botten på din ångkorg så fastnar inte bröden. Ånga i ca 5 minuter tills de tinat och går att öppna.
 3. Grovhacka mynta och koriander och skiva gurkan.
 4. Bygg varje Bao med Srirachasås i botten, sedan mynta, gurka, tofu, pickles, dressing, koriander och sist lite sesamfrön på toppen och servera i ångkorgarna, eller varför inte låta alla bygga sina egna Baos på bordet?

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med stekt tofu och picklade grönsaker
Relaterade taggar:Asiatisk mat, Recept, Teman, Vegansk mat

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!