fbpx

Veganska Dan Dan Nudlar

Kanske min favoriträtt 2019

Hej!

Den här rätten sizear upp som kanske min absoluta favoriträtt under 2019, och då känns det passande att hinna klämma ur sig receptet innan året och decenniet är slut. Det är något med den otroligt umamistinna, heta och komplexa såsen i kombination med nudlarna som bara får det att brinna till i huvudet på mig. Sichuanpepparens omisskännliga kittlande hetta är fantastisk och verkligen något som man blir smått beroende av när man väl lärt sig älska den. Eller, ja det tycker jag i alla fall.

Det finns massor av olika version av recept på Dan Dan nudlar när jag googlar runt och det är lite svårt att säga exakt hur en ”äkta” Dan Dan ska vara. Flertalet av ingredienserna är också ganska svåra att få tag på här i Sverige, om man nu ska vara superduper sann till vad som brukar vara i rätten när den serveras på gatan i Sichuanprovinsen i Kina. Så jag slänger in en ganska stor brasklapp här för hur ”true” detta recept är.

Om du vill ha ett ännu mer ”äkta” recept på Dan Dan inklusive ännu fler svårhittade råvaror så rekommenderar jag att du spanar in Awesome Vegan Dads recept. Han har gjort en utförlig research och kompromissar icke med råvarorna.

Jag har dock valt att skriva om receptet lite för att utgå i lite högre utsträckning från snäppet mer vanliga råvaror, valt bort några som jag tyckte kändes onödiga och behållit några som jag upplever är essentiella för att få till rätt smak. JÄVLIGT GOTT är det dock utan tvekan, och fruktansvärt beroendeframkallande. En stor fördel är också att när du väl har ingredienserna (i det här fallet Chianking och chiliolja) hemma så går det väldigt fort att laga, och alla respektive ingredienser håller länge i kylskåpet, så du kommer kunna laga detta när du vill med bara fåtalet turer till din lokala asiatiska matbutik.

Jag använder mig av kinesiska udonnudlar gjorda på vete. Det finns en sorts ”kinesiska nudlar” som jag tror är lite mer ”åkta” men de innehåller ofta ägg, så jag tycker att udon funkar fint. Udon finns nu förtiden ofta att köpa även i asiatiska hyllan i vanliga matbutiker och påminner lite om linguinipasta fast med lite annan konsistens.

OM du nu vill vara riktigt crazy legit och få riktigt bra smaker i den här så ska du dock dels göra din egen chiliolja (vilket ärligt talat inte är jättesvårt så länge du lyckas ta dig till din asiatiska matbutik och köper sichuanchilipepparflingor) och handra dina egna nudlar (däremot jävligt svårt!). Allas vår favoritmatlagarguru på Youtube, Andrew Rea a.k.a Binging With Babish har gjort en grym video där han visar hur man kan göra båda två. Spana in:

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

kinesiska nudlar med sichuanpeppar och vegofärs
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!