fbpx

Veganska enchiladas på Knorrs färdiga Vego Chili Sin Carne

*I samarbete med Knorr*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Här är det ganska fint måste jag säga. Allt rullar på för fullt och det går ganska bra! 😀 Snart är det ju sommar också, vilket känns riktigt fint. Nu börjar man känna av det i luften. Jag är VERKLIGEN inte någon vinterperson. Sommar är the shit.

Som ni kanske vet så var jag runt i Sverige på en föreläsningsturné med Unilever som äger märket Knorr tidigare i våras och pratade om vegomat i offentlig sektor. Det var jag, Hanna Olvenmark från Portionen Under Tian och Karoline Nordefors från Silverbacka äldreboende som tillsammans föreläste på en temadag om hållbar mat som de arrangerade. Det är väldigt kul att se stora och etablerade företag som verkligen vill och vågar satsa på det här med hållbar mat och gör det på riktigt.

Av den anledningen blev jag extra glad när Knorr frågade om jag inte ville göra ett samarbete med dem för att lyfta upp deras nya storsatsning på vegansk och vegetarisk mat för dagligvaruhandeln, dvs för privatpersoner! De kommer nu ut med ett helt gäng nya produkter, både nya uppdaterade veganska grönsaksfonder, men också olika sorters måltidslösningar som underlättar i vardagen. En av fonderna är jag lite extra nöjd med då det är en mörkare grönsaksfond, som det hittills varit väldigt dåligt med i matbutikerna. Bra att det kommer fler alternativ!

Måltidslösningarna kommer i tre kategorier. Dels släpper de en vegansk version av den klassiska Soldatens ärtsoppa! Hur bra är inte det? Verkligen en klassiker, och så klart given i vegansk form. Och dels tre stycken Veggie Snacks där du bara tillsätter kokat vatten för att få färdiga minimål med couscous, ris och bulgur på 5 minuter. Och slutligen tre stycken kylda måltidslösningar som bara är att värma upp på spis eller i micro och sedan äta med ris eller pasta. Enkelt och gott!

Just de kylda måltidslösningarna bad de mig testa och lägga min egen touch på. Det fina med den här typen av produkt är ju att det går att skära ner mängden jobb för att få en färdig måltid enormt, men den ger dig fortfarande möjlighet att variera rätten själv efter tycke och smak. Krydda upp den om du vill, servera den med vilka tillbehör du vill, men ha den färdig på tre minuter!

Jag bestämde mig för att göra en ugnsgratinerad enchilada av deras vego chili sin carne. I stort sett är det tortillabröd som gratineras med tacosås och ost, här en vegansk ostkräm som du enkelt slänger ihop av havrefraiche och riven vegoost. Supergott och enkelt. Så klart kan du använda ko-ost om du vill, och om du skulle vilja laga rätten från grunden själv så har jag ett tidigare recept på en liknande gryta här. Men på detta vis så tog det verkligen bara 20 minuter att slänga ihop den färdiga rätten, och större delen av den tiden var tid i ugnen. Grönärtsguacamolen går lika fort som vanlig guacamole att göra och är verkligen ett tips för att göra din fredagstacos klimatsmartare!

 

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Knorrs Vego Chili Sin Carne
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!