fbpx

Veganska fiskburgare

med remouladcoleslaw

Hej!

Jag hoppas ni har en fin dag och är peppade inför midsommar! Själv jobbar jag sista timmarna nu inför att vi ska åka ner till Skåne och fira med delar av familjen. Jag ser enormt mycket fram emot det hela!

Midsommar är ju en av årets största grillhögtider, och en tidpunkt då många kanske för första gången får riktiga sommarvibbar. Det här årets midsommar kommer ju bli ganska speciell i och med Corona. Med största sannolikhet är alla större firanden inställda, alla större fester och familjesammankomster. Men, det betyder ju inte att man inte kan samlas ett mindre gäng, framförallt utomhus! Och då som sagt passar ju grillen perfekt.

I det här receptet har jag teamat upp med Astrid och Aporna som ju relativt nyligen har återlanserats efter att ha gått i konkurs under våren 2019. Konkursboet köptes upp av bland annat Svenska Kale United och brittiska VBites och kommer under 2020 att lansera både några av de klassiska favoriterna på nytt, men också en hel drös med nya spännande produkter. Jag fick testa deras nya panerade f*skfilé här för några veckor sedan och blev riktigt imponerad, så när de frågade om jag ville göra något samarbete var detta en produkt jag speciellt bad om att få jobba med.

Det här den absolut bästa panerade vegofisken jag har testat, alla kategorier. Paneringen är tjock, krispig och fräsch, f*skfilén är generös i storlek, har en mjäll men ändå tillräckligt fast konsistens och en riktigt god smak av hav. Bäst av allt är kanske det faktum att den också gör sig riktigt bra på grillen! Det här är ju inte riktigt annars den typ av produkt som man förväntar sig kunna grilla, men just att den är så stor och relativt fast gör den perfekt för att grilla. Helst ska den dock vara tinad när du lägger den på grillen, annars är risk att den bränns innan den blir genomvarm. På sin hemsida har de dock instruktioner för hur du kan grilla den från fryst, göra den i ugn och steka den på bästa sätt.

En del kanske tycker att det känns lite som fusk att använda en färdigpanerad vegofiskfilé för en sån här burgare. Ni får gärna ta och panera en egen bit tofu enligt mitt fispinnerecept om ni vill. Det blir bra det med! Men ärligt talat, ibland vill man bara njuta av god mat, inte behöva stå i en timme och panera sin egen vegofisk, när köttätarna ändå bara tar fram en färdig fiskfilé ur frysen. Det är helt okej! Plus att det är väldigt svårt att få till något SÅ HÄR fiskliknande hemma. Jag är övertygad om att en köttätare som fick denna skulle bli lurad. Framförallt serverad i en burgare på det här sättet.

Den frasiga f*skfilén finns än så länge enbart att köpa på COOP och ni hittar den i FRYSDISKEN (till skillnad från färskhyllan där AoA ofta finns), så skynda er iväg och lägg vantarna på den så kan ni grilla detta på midsommar!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med remouladcoleslaw
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!