Hej där vänner!
Jag tillbringar just nu mina dagar nere i Vejbystrand och försöker ta igen mig efter ett helt sjukt hektiskt år. Det går lite sådär ärligt talat. Jag behöver nog ett par dagar till innan mitt huvud slutar gå i spinn runt sig själv och jag kan börja uppskatta att faktiskt ha semester och lyckas landa.
Svårare nog blir det då jag just nu råkar ha en av mina största hobbys som deltidsjobb – dvs att blogga och laga mat för alla er (och mig själv så klart!). Jag är en nästan tvångsmässig köksfejjare, så självklart har det första jag gjort på semestern varit att laga ännu mer mat. Trots att jag just spenderade en hel jävla vecka med att langa ut käk till folk på Fårö. Men men. Sån är jag.
Vi käkade burgare igår, och då jag just nu går på någon sorts långsiktig kur där jag försöker minimera mängden onödiga ägg och mejeriprodukter i min mat så tänkte jag att jag skulle försöka göra quornfärsburgare (som trots de sjukt lyckade oumphburgarna på Fårö tillsammans med Orlando’s Jamaican, fortfarande är mina favoriter), fast utan ägg, och lite snabbare och enklare. Jag hade ju sett under den föregående veckan att man inte alls behöver förkrångla så jävla mycket med stekning osv för att få till bra smaker, så länge man blandar ner rätt saker. Och banne mig om inte även det här receptet blev redigt smarrigt! Kryddningen sitter som en smäck, och konsistensen blev kanske liiite mjukare än när jag använder ägg och ströbröd, men fortfarande riktigt bra! Se bara till att grilla dem ganska länge på eftervärmen så de hinner bli fasta hela vägen igenom.
Servera dem gärna med en smarrig coleslaw och med min egna burgardressing! Eller som min burgare jag gästspelade hos Bastard Burgers med, Jävligt Borlänge. Supergött!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂