Hej!
Jag är väldigt glad att kunna presentera ett nytt samarbete här framöver tillsammans med Anamma med fokus på att hjälpa er att göra de absolut godaste möjliga veganska grill och husmanskostsgrejerna med hjälp av deras nya formbara färs i sommar och in över hösten!
Den formbara färsen har tagit vegosverige med storm de senaste månaderna och det med all rätt. Äntligen en produkt som gör det möjligt för oss vanliga hemmamatlagare att göra formade färsrätter som har bra konsistens, god smak och dessutom är superenkla att lyckas med! Jag är ju verkligen Mr vegofärsbiffar nr 1, men även jag måste erkänna att mina klassiska veganska och vegetariska köttbulls- och hamburgerrecept har brustit i konsistensen. Idén att gräddstuva köttbullarna kom lika mycket ur ett försök att helt enkelt skapa en illusion av att bullarna var mjuka för att de var stuvade som för att det är gott att dränka saker i sås.
Men med en enda produkt har anamma nu både gjort mina gamla recept helt onödiga och löst konsistensproblemet! Hur då? Jo genom att tillsätta det bindmedel de vanligtvis brukar använda för att binda sina egna färdiggjorda köttbullar och biffar till sin vegofärs och frysa ner den och packa den i påsar redo för oss att använda istället för att de ska forma dem till biffar och bullar och värma upp dem i sina egna fabriker. Nu får du helt enkelt själv välja form och kryddning på dina biffar!
Och du kan göra så mycket mer än bara biffar! Men mer om det framöver. Jag och Anamma har ett helt gäng med supersmarriga grillrecept på gång här under sommaren, vänta ni bara! 🙂
Först ut är dock den klassiska burgaren. Alla borde kunna göra sig en riktigt god vegansk hamburgare både för sin egen skull och för att imponera på sina grannar och svärföräldrar med! Det här receptet är ett grundrecept för veganska hamburgare och en vegansk hamburgerdressing som jag utvecklat under lååååång tid, och som jag nu anpassat för att kunna lagas med Anammas formbara färs. Kryddningen fokuserar på att ge ett djup och en rund god smak till biffen utan att den tar över eller drar åt något för tydligt håll. Du kan sedan variera den bäst du vill efter vad du gillar och har hemma.
Dressingen är en klassisk ”rosa” amerikansk hamburgerdressing av det slag som man kan köpa färdig i tuber i mataffären och ofta återfinns i gatukök. Den går inte att köpa vegansk i butik idag, så vill du äta en sådan utan ägg i så är det helt enkelt bara att göra din egen! Du kan tacka mig senare 😉
För att göra det hela lite extra roligt och utmanande – och för att bevisa att den här färsen och burgarreceptet faktiskt håller måttet så bjöd jag in några av Sveriges, och kanske till och med Världens främsta hamburgerexperter, och min fyraåriga dotter till min köksstudio för att bjuda dem på burgare. Linus och Marcus är 2/4 av Burgarrecensionsteamet Burgerdudes som driver världens största burgarrecensionssite under samma namn och som varit en stor del av att driva på hamburgartrenden i Sverige. Och Zelda är kräsen så det förslår!
Vad de tyckte om burgaren? Det får du se själv i videon! 😀
Här nedan är receptet på dressingen och på burgaren.
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att sprida mer Jävligt God vegomat till folket!Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂