fbpx

Veganska hamburgare! På formbar färs eller vanlig vegofärs

Hej där vänner!
Jag tillbringar just nu mina dagar nere i Vejbystrand och försöker ta igen mig efter ett helt sjukt hektiskt år. Det går lite sådär ärligt talat. Jag behöver nog ett par dagar till innan mitt huvud slutar gå i spinn runt sig själv och jag kan börja uppskatta att faktiskt ha semester och lyckas landa.
Svårare nog blir det då jag just nu råkar ha en av mina största hobbys som deltidsjobb – dvs att blogga och laga mat för alla er (och mig själv så klart!). Jag är en nästan tvångsmässig köksfejjare, så självklart har det första jag gjort på semestern varit att laga ännu mer mat. Trots att jag just spenderade en hel jävla vecka med att langa ut käk till folk på Fårö. Men men. Sån är jag.

Vi käkade burgare igår, och då jag just nu går på någon sorts långsiktig kur där jag försöker minimera mängden onödiga ägg och mejeriprodukter i min mat så tänkte jag att jag skulle försöka göra quornfärsburgare (som trots de sjukt lyckade oumphburgarna på Fårö tillsammans med Orlando’s Jamaican, fortfarande är mina favoriter), fast utan ägg, och lite snabbare och enklare. Jag hade ju sett under den föregående veckan att man inte alls behöver förkrångla så jävla mycket med stekning osv för att få till bra smaker, så länge man blandar ner rätt saker. Och banne mig om inte även det här receptet blev redigt smarrigt! Kryddningen sitter som en smäck, och konsistensen blev kanske liiite mjukare än när jag använder ägg och ströbröd, men fortfarande riktigt bra! Se bara till att grilla dem ganska länge på eftervärmen så de hinner bli fasta hela vägen igenom.
Servera dem gärna med en smarrig coleslaw och med min egna burgardressing! Eller som min burgare jag gästspelade hos Bastard Burgers med, Jävligt Borlänge. Supergött!

Vegoburgare på vanlig vegofärs med min klassiska hamburgerdressing

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredGrillade burgare på vanlig vegofärs med min klassiska burgardressing!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
13 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
13
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!