Hej!
För tre veckor sedan var jag på Grill & BBQ SM och skuggtävlade mot Sveriges grillelit med mina vegetariska rätter i deras köttkategorier. Låter det lite galet? Jo det var det väl kanske, men det är ju ofta de tokigaste idéerna som blir de roligaste. 😉
Vi frågade först om man fick vara med i tävlingen och tävla med vegetariska alternativ i alla kategorier. Det fick vi inte. Det var tvunget att vara kamben i kambenstävlingen. Vilket ju sig är rimligt, men om man som jag vill visa att det går att laga lika köttiga fast vegetariska alternativ på grillen i sommar så var det här ju ett gyllene tillfälle!
Jag tog fram sex stycken egna rätter på de teman som varje kategori i tävlingen innehöll och åkte dit, och lagade helt sonika rätterna på plats i samma takt och tempo som de övriga tävlande!
Under sommaren nu så kommer jag att bjuda er på bilder, videos och recept på alla dessa rätter så ni själva kan bli lika skickliga vegogrillmästare som jag (ödmjukhet, schmödjukhet!) och blända era familjer med dessa smarriga kreationer hemma i sommarstugorna 😉 Lite känsla för hur det gick till kan ni få om ni kollar på det här klippet vi spelade in medan jag stod och förberedde mina oumphribs under eventet.
Alla recept kommer också finnas med i min kommande webbkurs Jävligt God BBQ som släpps här om bara några dagar! Mer information om den kommer snart. Den kommer innehålla detaljerade instruktioner, videos och mer tips och trix än ni någonsin kunnat drömma om. Ingen ska någonsin kunna säga att det inte går att grilla spännande vegomat längre!
[hr]
Det första receptet från Grill SM jag tänkte dela med mig av är mina Oumph Ribs som jag lagade i kambenskategorin. De baseras på det här receptet som funnits på bloggen länge, men är uppdaterade med nya schyssta tillbehör och serveringstrix!
Jag har trätt upp filéerna på två stycken parallella grillspett av stål vilket ger dem en rolig look och penslat dem löpande medan de grillas så att de ska få rätt saftighet. Det viktiga här är att inte grilla dem för länge då de tunna oumphskivorna lätt torkar ut om de får grilla för länge.
Till revbenen serverade jag ”elotes”. Det är en lite annorlunda version av grillad majs som är populär street food i Mexico. Du gör helt enkelt en egen (gärna vegansk! )majonnäs som du breder över majsen, och sedan toppar med koriander, cayennepeppar och flingsalt. Hur man gör dem kan ni se i den här snabba lilla videon som jag tagit fram.
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂