fbpx

Veganska lökringar


Det här är inget jätterecept, men gott är det. Och vem vill inte kunna göra sina egna lökringar?!
Det här med frityr är en lite klurig grej. Å ena sidan är det superonyttigt. Å andra sidan är det svingott. Och det verkar dessutom som om att alla friterade grejer man kan köpa på restauranger (tyckte åtminstone jag) har fett mycket bättre panering och blir väldigt mycket roligare än grejer man kan göra hemma. Fram tills jag upptäckte det här receptet så var det coolaste jag någonsin friterat typ hemmagjorda pommes eller sån där dubbelfriterad tapaspotatis.
Jag älskar lökringar, och ville verkligen kunna göra egna ringar till mina burgare hemma. Jag försöker dessutom att skära ner på alla onödiga ägg som jag käkar (palla industrin..), så jag ville gärna få fram ett recept utan ägg. (Visst är det intressant hur ofta folk slänger in ägg i allsköns olika recept för att få till en bättre konsistens, när lite vatten och potatismjöl funkar precis lika bra?).
Jaja. Here’s the recipe.

På bilden snodde jag ihop en dipsås av srirachasås och Astrid och apornas rökta vitlöksmajonnäs. Smarrigt värre.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Så gör du dem själv!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!