fbpx

Veganska Moules Frites

Ett lite annorlunda recept till er!

Hej!

Här har jag ett lite annorlunda recept till er! Det här lagade jag i höstas redan, men glömde ärligt talat bort att skriva ner, så jag hoppas att jag fick allt rätt här nu 😛 Men det tror jag i alla fall!

Jag har varit sugen på att försöka få till ett recept på veganska moules frites länge, men inte riktigt tagit mig tiden till att få till det. Men nu det senaste året har jag jobbat ganska mycket med alger på olika sätt i min matlagning, så jag insåg att det nog var med hjälp av dem som jag skulle få till det hela.

Nu är det ju så att själva musselskalen i moules frites gör en ganska stor del för hur man upplever rätten rent utseendemässigt, och det kändes ganska bisarrt att antingen använda riktiga musselskal eller att för den delen slänga ner någonting annat oätligt och hårt i rätten bara för syns skull. Vad skulle det vara liksom? Skifferskivor?

Så jag bestämde mig för att köra på en liten annan inriktning på den här rätten rent visuellt och istället göra en grönsaksgryta av det hela, men med stora bitar av norialger och sjögrässallad som får stå för det ”svarta” inslaget. Det gör att rätten typ påminner lite om moules frites, men snarare är en friare tolkning än vad jag brukar sikta på med mina veganiseringar.

Själva smaken och texturen på rätten tycker jag dock blev riktigt bra! Det är som sagt lite som en grönsaksgryta, men kombon av paprika och noristekta ostronskivlingar som musslorna och så smakerna från vinet, grädden och grönsakerna gjorde att det blev en riktigt god och inte alls för långsökt version tycker jag.

Jag serverade grytan med potatisklyftor och en vegansk aioli. Du kan ju så klart gärna servera den med pommes frites istället, det är helt fritt!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

gjord på ostronskivling
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!