fbpx

Veganska pigs in a blanket

*I annonssamarbete med Anamma*

Hej!

Min och Anammas lilla vardagsmatsserie med superenkla och jävligt goda rätter som du kan göra på typ ingen tid alls fortsätter!

Förra veckan fick ni en femminuters vegansk schnitzelburgare och idag får ni en precis lika enkel version på korv med bröd. Den enda skillnaden är att dessa rackare dock behöver ligga inne i ugnen i ca 20-30 minuter för att låta smördegen baka klart. Själva förberedelserna tar dock ungefär lika lång tid som det tar att äta upp dem. Det vill säga i stort sett ingen tid alls.

Jag snackar så klart om den något udda, men väldigt roliga rätten ”Pigs in a blanket”! Det är en amerikansk version av korv med bröd där korven helt enkelt bakas in i smördeg istället för att serveras med ett vanligt korvbröd. Det finns en brittisk version av rätten, med samma namn där de dock använder bacon, men jag tyckte by far att den amerikanska versionen lät både roligare och godare så självklart kör vi på den!

Här använder jag Anammas vanliga vegokorv, men det går så klart även att använda deras prinskorvar och göra lite mindre, munsbitsaktiga korvar. Det är helt upp till dig.

Jag toppade dem sedan med senap, ketchup och bostongurka och åt dem med händerna. Men du kan så klart toppa dem med vad du vill, eller helt enkelt bara äta dem som de är. Det är gött det med, även om det kan bli lite torrt.

Här ovanför har ni en video av hur man gör (om man ens behöver en sån!) och här nedanför har ni receptet. Enjoy!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

vegokorvar rullade i smördeg
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!