fbpx

Veganska pizzasnittar

på Anammas veganska färdigpizzor

Hej!

När Anamma bad mig hitta på något med deras nya veganska färdigpizzor så kände jag direkt att jag inte bara ville skriva någon sorts torr recension av pizzorna utan ändå försöka hålla mig till att laga något med dem.

Visst – hela poängen med att köpa färdigpizzor är ju typ att SLIPPA laga mat, men jag känner ärligt talat att det ju är ganska fantasilöst för en matbloggare som mig. Nog måste man kunna göra något kul med färdiga fryspizzor också? Och det gick absolut!

Resultatet blev dessa pizzasnittar som jag serverade som mingelmat på min sambos födelsedagsmiddag här i helgen. De funkade PERFEKT till bubblet innan maten och gick hem hos allaenvar, oavsett ålder och hur mycket vego folk var. Väldigt enkelt och får direkt de färdigköpta pizzorna att kännas lite lyxigare. Grönkålschips liksom? Vem gillar inte det?

Men, innan ni får receptet så behöver vi snacka lite om de här pizzorna. För vadå – har anamma släppt fryspizzor?! Och vadå, är de veganska?! Jajjamen! Nu är det ju inte de första veganska fryspizzorna i mataffären, men de har väldigt mycket annat för sig som gör dem sjukt värda ett köp. Dels är de klassiska. Vi snackar tacopizza och capricciosa liksom! Inget fuzz, bara precis det folk förväntar sig och gillar. De har till och med tagit fram en ny vegansk skinka till capricciosan. Osten är mild, gör sitt jobb och känns inte så värst vegansk, men behållningen är väl pizzans övriga overall pizzighet. Det smakar helt enkelt som helt vanliga, goda fryspizzor. Precis det man vill ha! De finns i dessa två större pizzor och två mindre avlånga pizzor, Vesuvio med bara tomat, skinka och ost och så även där en mexicana. De kostar runt 39 kronor styck och ligger på en 190 g för den lilla och 350 g för de stora.

Det är väldigt skönt att allt fler sådana här produkter dyker upp och gör det lättare och lättare att bete sig helt normalt trots att man äter veganskt. Att bara kunna vara lat även när man bryr sig om klimatet och djuren är ett säkert sätt att göra det attraktivare och lättare för folk. Och det är precis det som gör den stora skillnaden.

Nu, till recepten! Och jag vill uppmana er att vara kreativa här. Det går att ha nästan vilka tacotillbehör man vill på den mexikanska pizzan, och utöver den klockrena kombon med bearnaisesås på capricciosa så kan du ta ut svängarna ganska rejält. Det här var min tolkning, gör gärna din egen!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

på Anammas veganska färdigpizzor !
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!