Hej!
Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan. Det är helt okej och de flesta av de recepten är helt sjukt bra (höhö, not so humble brag..) men alla vill inte alltid använda substitut, eller får kanske inte tag i de substitut jag använde. Så jag tänkte att det ju är lika bra att visa att det går precis lika väl att att använda tofu! För det gör det faktiskt. Det blir ett lite annat resultat så klart. Tofu är inte trådigt och har inte samma konsistens som en sojafilé, men det bär smakerna från marinaden perfekt, och om du först pressar ut vätskan ur tofun och sedan marinerar den över natten så blir den helt otroligt saftig och smarrig.
Om du sedan ugnsbakar eller steker in marinaden på låg värme under en längre tid så får du en helt oslagbar karamellisering där du nästan är tacksam över tofuns egna mildhet som gör att smaken från marinaden kommer perfekt fram.
Testa vettja! Ni kommer inte bli missnöjda 🙂
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂