fbpx

Veganskt bacon – fejkon, hemmagjort!

IMG_3900 (800x600)Det här är ett certifierat epic life hack. Och jag lovar er,  åtminstone mitt liv kommer aldrig att bli detsamma igen. Min matlagning har levlat till en nivå av awesomeness aldrig tidigare uppnådd. Jag kan göra mitt eget fejkon. När jag vill, hur ofta jag vill och hur mycket jag vill.
Haha, okej. Jag kanske tar i en aning, men det här är verkligen skitgott. Det är utan tvekan det godaste baconsubstiut jag har hittat/köpt eller ätit hittils och det är jättelätt att fixa. Inspirationen kommer härifrån. Det enda kruxet är att det är absolut godast med Vianas rökta tofu, som tyvärr inte riktigt ingår i basutbudet i de flesta affärer (finns dock till exempel på Daglivs vid Fridhemsplan och att beställa online). Va dock lugna, det går antagligen precis lika fint med vilken fast tofu som helst som man dock först får lägga i press ett tag för att dra ur överflödig fukt och för att göra fastare. Vianas är dock superfast i konsistensen och redan lätt rökt, vilket ju är perfekt för ändamålet.
Receptet är jätteenkelt. Testa själva!

IMG_3968 (800x600)

IMG_3970 (800x600)

IMG_3915 (800x600)
IMG_3980 (800x600)
IMG_3903 (800x600)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
35 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
35
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!