Hej!
I kväll var jag och ett gäng andra matbloggare inbjudna på lanseringsevent för Leksandsknäckes nya färdiga frysta knäckepizzor. Det var på tiden kan man ju tycka! En så sjukt bra idé som knäckepizza måste ju spridas vidare ut till folket, även till alla de som inte pallar att stå och sno ihop sin egen, som jag brukar göra.
Å andra sidan, kan man undra, varför sälja något så enkelt som knäckepizza i färdigformat? Är inte hela grejen med knäckepizza att det just är sjukt enkelt och snabbt att fixa? Jo, kanske det. Men vem är jag att döma? Om folk tycker att tio minuter för att röra ihop lite tomatpuré och vitlök, bre ut den och sen skiva över mozzarella och lite valfria ingredienser är för svårt, så är det väl det. Men men, jag ska inte vara dissig. Fett bra med ett godare och nyttigare alternativ bland färdigpizzorna! Den kommer finnas i tre smaker, varav en vegetarisk med fetaost och paprika, en med tacofärs och en med skinka.
Men men. Det var egentligen inte nyheten om färdigknäckepizza som var det roligaste med kvällens event. Det var den efterföljande knäckepizzetävlingen som vi utmanades på efter produktpresentationen! Vi var ungefär femton bloggare på plats, och alla fick vi laga varsin knäckepizza som sedan bedömdes av Leksandsknäckes två ägare och deras in house pizzaexpert Josef Hakimi, nordisk mästare i pizzabakning 2008 och medgrundare av Swedish Pizza Association.
Och… Bam ba da bam! Jag och min Vego BBQ Knäckepizza kom på andraplats! Och då killen som van var både kock, sommelier och matskribent och bloggare. Känns helt okej 🙂
Jag blev redigt star struck när jag fick träffa coola Zeina som driver den enorma matbloggen Zeinas Kitchen