Ibland har man bara en av de där dagarna då man inte pallar stå och laga mat i flera timmar, men kanske ändå vill käka något riktigt gott. Då passar det här som en smäck.
De senaste veckorna så har jag funderat ganska mycket på maten som min pappa brukade laga när jag var liten. Han var uppväxt på en norrländsk bondgård med redig husmanskost och kalorier anpassade efter en familj som spenderat hela dagen hårt jobbandes. Det var mycket potatis, kål, köttgrytor, smör, grädde och svenska kryddor som dill och pepparrot. Det mesta fantastiskt gott (kanske minus all den där kokade potatisen…). Han lagade en hel del av den under vår uppväxt också och jag älskade dem.
Så jag har ett mission. Jag ska försöka vegofiera them all.
Först ut är denna gräddstuvade köttfärssås. Ett utslag utav pappas kärlek för grädde från en period då vi kids vägrade käka tomatsås (I know, how weird is that?!). Sjukt gott och jätteenkelt att laga. Det tar max 15 minuter från start till färdig rätt och innehåller hela sju ingredienser.
Vegetarisk gräddstuvad köttfärssås
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
0 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer