Hej!
Som ni kanske vet så är ett av mina projekt framöver att driva #passionmatlagning tillsammans med fantastiska Zeina ”Zeinas Kitchen” Mourtada på Fryshuset Grundskola Västra i Husby. Det är en Elevens Val kurs som vi kommer att hålla hela läsåret 2016/2017 och som går ut på att vi vill försöka lära eleverna på skolan (det är en högstadieskola) att laga bättre och mer hälsosam mat.
Det är sjukt roligt, och väldigt lärorikt, även för mig! Både då det verkligen utmanar mig personligen i mötet med eleverna, som är riktigt grymma, men också kan påfresta ens tålamod en del (to say the least!) men också matmässigt. Zeina är ungefär lika bra på att laga mat som hon är en fantastisk människa överlag (dvs väldigt!) och är sjukt inspirerande att få jobba tillsammans med och lära sig av. #jagälskarmittjobb!
Innan jag började hänga mer regelbundet med henne på kursen så var min egna erfarenhet av att laga persisk, arabisk eller afrikansk mat ganska begränsad till typ falafel, tabbouleh och någon enstaka kebabtallrik. Det är en helt ny värld som har öppnat sig!
Så, ett sätt som ni kommer att märka av den här matlagningskursen på är att jag kommer att få en hel drös med nya spännande recept som jag kommer att vegofiera och dela med mig av här på bloggen. De flesta snodda av Zeina, men modifierade av mig så de blir vegovänliga.
Jag kommer även att försöka skriva ihop lite mer om själva kursen snart. Den är väldigt spännande och jag hoppas på att det kommer kunna bli fler intressanta matprojekt ute i Husby och tillsammans med Zeina på sikt!
Det här receptet på persisk kebab ”kobideh” (från Zeinas original), lagade vi förra fredagen, och det blev verkligen helt sjukt gott! Enligt Zeina så var min vegovariant MINST lika god som köttvarianten (not so humble brag), vilket ju de facto gör den sjukt mycket bättre, i och med att den inte innehåller några döda djur. 😉
Bild från ett senare tillfälle då jag gjorde spett på kebaben, med anammas 1 kg påsar