fbpx

Vegetarisk kobideh kebab


Hej!
Som ni kanske vet så är ett av mina projekt framöver att driva #passionmatlagning tillsammans med fantastiska Zeina ”Zeinas Kitchen” Mourtada på Fryshuset Grundskola Västra i Husby. Det är en Elevens Val kurs som vi kommer att hålla hela läsåret 2016/2017 och som går ut på att vi vill försöka lära eleverna på skolan (det är en högstadieskola) att laga bättre och mer hälsosam mat.
Det är sjukt roligt, och väldigt lärorikt, även för mig! Både då det verkligen utmanar mig personligen i mötet med eleverna, som är riktigt grymma, men också kan påfresta ens tålamod en del (to say the least!) men också matmässigt. Zeina är ungefär lika bra på att laga mat som hon är en fantastisk människa överlag (dvs väldigt!) och är sjukt inspirerande att få jobba tillsammans med och lära sig av. #jagälskarmittjobb!

img_7009
En bild från förrförra veckan då Zeina lärde oss att baka baklava

Innan jag började hänga mer regelbundet med henne på kursen så var min egna erfarenhet av att laga persisk, arabisk eller afrikansk mat ganska begränsad till typ falafel, tabbouleh och någon enstaka kebabtallrik. Det är en helt ny värld som har öppnat sig!
Så, ett sätt som ni kommer att märka av den här matlagningskursen på är att jag kommer att få en hel drös med nya spännande recept som jag kommer att vegofiera och dela med mig av här på bloggen. De flesta snodda av Zeina, men modifierade av mig så de blir vegovänliga.

img_7088
Vi avslutar varje lektion med att käka upp allt som lagas. Det är alltid populärt! Suddade ansikten för elevernas integritet

Jag kommer även att försöka skriva ihop lite mer om själva kursen snart. Den är väldigt spännande och jag hoppas på att det kommer kunna bli fler intressanta matprojekt ute i Husby och tillsammans med Zeina på sikt!
Det här receptet på persisk kebab ”kobideh” (från Zeinas original), lagade vi förra fredagen, och det blev verkligen helt sjukt gott! Enligt Zeina så var min vegovariant MINST lika god som köttvarianten (not so humble brag), vilket ju de facto gör den sjukt mycket bättre, i och med att den inte innehåller några döda djur. 😉

img_7075
Innan ugnen. Här gjorde jag en halv sats på 300 g färs, så det är bara enkla kebabremsor.

Bild från ett senare tillfälle då jag gjorde spett på kebaben, med anammas 1 kg påsar

img_7081
Den färdiga kebaben. Det kanske ser lite torrt ut, men det var det inte! 😉 Tänk på att vegofärs inte minskar i storlek i ugnen till skillnad från köttfärs, så det är viktigt att göra kebaben tunn och att vara noga med att separera remsorna från varandra!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

kebab gjord på formbar färs i långpanna
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!