fbpx

Vegetarisk pad thai – jättegott och enkelt!

IMG_4684 (1024x768)

För några månader sedan gjorde jag ett samarbete med Linas Matkasse där jag testade deras kasse i två veckor för att utvärdera det. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – pad thai. Det är min standardgrej att beställa när det vankas thaikiosk eller restaurang och jag måste säga att det känns helt awesome att kunna laga den minst lika god själv hemma, och dessutom på ungefär samma tid!

Receptet går att variera. Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra majsstärkelse i dressingen för konsistensen. Det går också att ha i hela bitar med friterad tofu om man vill ha rätten lite bitigare, men jag tycker verkligen inte att det behövs.
Som sagt, all receptcredd till Lina och hennes testkökskockar!
*Edit våren 2017* – Nu har jag tagit mig i kragen och gjort en egen och vegansk variant på den här pad thaien som ni hittar här! 
[hr]
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required


<div ”>



IMG_4674 (1024x768)

Pad thai, 4 portioner

  • 1 liten burk böngroddar
  • 250 g vanliga risnudlar
  • 1 medelstor bit färsk ingefära (ca 3 msk)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 ägg
  • 3 lime
  • 150 g salta jordnötter
  • 1 orange paprika
  • ett litet knippe färsk koriander eller mynta (beroende på smak)
  • 250 g pak choi eller salladskål
  • 1 rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 ½ msk japansk soja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk sambal olek
  • rapsolja till stekning
  1. Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen.
  2. Blanda därefter ner finriven ingefära, 1 grovhackad vitlöksklyfta, honung, vitvinsvinäger, sambal olek, soja, limejuice från 2 lime och 100 g jordnötter i en mixerskål och mixa till en hyfsat slät dressing.
  3. Skiva rödlöken, pak choien och paprikan tunt. Öppna och häll av burken med böngroddar. Grovhacka resten av jordnötterna och klyfta den sista limen och ställ åt sidan.
  4. Värm en stor stekpanna eller wok på hög värme med lite olja och woka snabbt rödlöken och paprikan tillsammans med de två andra pressade vitlöksklyftorna i någon minut. Tillsätt därefter äggen och rör så att de blandas om. Du kan behöva ta av woken från plattan till och från så de inte bränns om du har för varmt.
  5. Efter ca 30 sekunder så blandar du i pak choien, böngroddarna och jordnötsdressingen och rör runt så allt blandas och blir varmt.
  6. Avsluta med att röra ner nudlarna och koriandern eller myntan och blanda väl. Klart! Tar typ fem minuter på spisen efter att du hackat och förberett allt. Servera med limeklyftorna, de hackade jordnötterna och lite extra soja. OCH ÄT MED PINNAR FÖR GUDS SKULL.

IMG_4688 (1024x768)

DELA INLÄGGET

Recept från inlägget

med jordnötssås
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

33 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
33
0
Kommentera gärna! :)x
()
x