Vad är väl en exkursion in i husmanskostens förlovade land om den inte åtminstone till viss del är ledsagad av herr Leif Mannerström? Det här receptet är lånat av allas vår vithåriga mästerkockseminens, men vegotweakat av yours truly.
Jag har alltid älskat pannbiff med lök. Det är något väldigt speciellt i att frossa hejdlöst i en grönsak som annars enbart reduceras till grunder i såser eller biffar. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing. Så det har dröjt ända till nu innan jag tagit mig för att kläcka ett nytt och riktigt bra recept.
Till min stora glädje fick jag till och med min annars så skeptiska köttätarsambo att utbrista i ett ”Wow, jag är faktiskt imponerad! Konsistensen är kanske inte densamma, men du har verkligen fått till smaken”. Det ni. 😛