Tjabba!
Det är dags för nästa blogginlägg i min serie med grillade quornrecept som jag genomför under sommaren. Förrförra veckan så presenterade jag samarbetet med min Tripple Chili Cheeseburgare, och idag tar vi det hela vidare i snabbmatens tecken genom att jag har försökt slänga ihop ett vegetariskt shish kebabrecept.
Jag vill dock slänga in en enorm jävla brasklapp här – jag har nämligen aldrig någonsin ätit en riktig shish kebab. Sånt fanns inte i Borlänge anno 2006 där jag växte upp och innan jag blev vegetarian. Så, jag har bara kunnat gå efter vad jag har läst mig till att olika recept innehåller och jämfört dem för att komma fram till något som låter gott och som jag själv gillar. Och gott blev det – men jag vill bara säga det till alla er äkta shishälskare – förvänta er inte något som smakar exakt så som er mamma brukade göra dem 😉
Quornfärs är min favorit ”ingrediens” när det kommer till att fejka olika former av färsrätter. Det har en bra konsistens, god smak och är perfekt att forma biffar, bullar eller andra grejer av. Jag har tonvis med exempel på bloggen om ni kollar under taggen quorn. Det enda som är viktigt att tänka på är att det kräver sin kryddning, för som den är smakar den ganska lite – det är inte som kött som ju har en tydlig smak i sig och ibland bara behöver salt å peppar. När här får man ta i hårdhandskarna om man vill ha ut lite stuns i sina kebabspett.