fbpx

Vegetariska pannbiffar med lök, vardagshusmanstema!

pannbiff5Hej!
Det här receptet har jag skrivit om förut, fast då innehållandes ägg, och med väldigt tråkiga och fattiga bilder. Det är dock ett recept jag verkligen gillar, och som jag har tyckt förtjänat mer uppmärksamhet och kärlek än det fått än så länge. Så jag tar den här chansen att tweaka och ge det en ny snyggare skrud.
När jag växte upp var det här en av mina favoriträtter. Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre. Att kunna återskapa dem någorlunda så när kändes därför riktigt fint!
Jag försöker också hålla ner på onödiga animalier i maten, så jag jobbar steg för steg på att ta bort onödiga ägg och mejeriprodukter där det går. Som här i biffarna till exempel, som håller ihop minst lika bra med lite extra potatismjöl, någon msk rapsolja och sen ströbröd och mosad potatis. Jag har insett mer och mer att vi verkligen använder så mycket smör, grädde och ägg på ren slentrian när vi kan få lika goda (men liiite annorlunda) resultat med god olja, havregrädde och stärkelse istället.
Så, without further ado. I give you, pannbiff med lök, gjorda på Quorn Färs! (Quorn ju som för övrigt också går igenom sitt sortiment steg för steg och ger oss veganska varianter på sina produkter. Jättebra tycker jag! Bring em’ on!)
dsc_3284-1
dsc_3258-1

dsc_3242-1

Som vanligt vet ni att man lätt gör receptet veganskt med en färs som inte innehåller ägg.
dsc_3264-1

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!