Hej!
Det här receptet har jag skrivit om förut, fast då innehållandes ägg, och med väldigt tråkiga och fattiga bilder. Det är dock ett recept jag verkligen gillar, och som jag har tyckt förtjänat mer uppmärksamhet och kärlek än det fått än så länge. Så jag tar den här chansen att tweaka och ge det en ny snyggare skrud.
När jag växte upp var det här en av mina favoriträtter. Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre. Att kunna återskapa dem någorlunda så när kändes därför riktigt fint!
Jag försöker också hålla ner på onödiga animalier i maten, så jag jobbar steg för steg på att ta bort onödiga ägg och mejeriprodukter där det går. Som här i biffarna till exempel, som håller ihop minst lika bra med lite extra potatismjöl, någon msk rapsolja och sen ströbröd och mosad potatis. Jag har insett mer och mer att vi verkligen använder så mycket smör, grädde och ägg på ren slentrian när vi kan få lika goda (men liiite annorlunda) resultat med god olja, havregrädde och stärkelse istället.
Så, without further ado. I give you, pannbiff med lök, gjorda på Quorn Färs! (Quorn ju som för övrigt också går igenom sitt sortiment steg för steg och ger oss veganska varianter på sina produkter. Jättebra tycker jag! Bring em’ on!)
Som vanligt vet ni att man lätt gör receptet veganskt med en färs som inte innehåller ägg.