Årets stora nyhet på julbordet i min värld var de här vegorevbenspjällen! Jag har tänkt i några år att det vore gott att ha på julbordet igen, men inte riktigt pallat att göra egna av seitan som jag sett vissa göra. Nu när dock både Oumph och Anamma Vegetariskt kommit ut med fantastiska produkter i form av Oumphs filéer och Anammas vegofiléer – dvs två helt enastående smarriga köttsubstitut så blev det dock en helt annan grej.
Efter mitt sedvanliga runtgooglande efter och jämförandes olika recept på ”glaserade revbenspjäll” så fastnade jag för Per Morbergs variant – helt enkelt för att det var det mest komplicerade och jag råkade ha i stort sett alla ingredienser hemma. Så detta recept utgår ifrån hans, nästan till punkt och pricka. Det jag har gjort är att jag har anpassat tiden i ugnen för att passa vegofiléerna, som ju inte alls behöver 1,5 h timme för att bli ”klara”, utan snarare mest bara behöver få rätt konsistens.
Jag hade heller ingen tabasco hemma, så jag körde på med ett par matskedar srirachasås – och jävlar det funkade fint det!