fbpx

Vegetariska revbenspjäll

IMG_9840
Årets stora nyhet på julbordet i min värld var de här vegorevbenspjällen! Jag har tänkt i några år att det vore gott att ha på julbordet igen, men inte riktigt pallat att göra egna av seitan som jag sett vissa göra. Nu när dock både Oumph och Anamma Vegetariskt kommit ut med fantastiska produkter i form av Oumphs filéer och Anammas vegofiléer – dvs två helt enastående smarriga köttsubstitut så blev det dock en helt annan grej.
Efter mitt sedvanliga runtgooglande efter och jämförandes olika recept på ”glaserade revbenspjäll” så fastnade jag för Per Morbergs variant – helt enkelt för att det var det mest komplicerade och jag råkade ha i stort sett alla ingredienser hemma. Så detta recept utgår ifrån hans, nästan till punkt och pricka. Det jag har gjort är att jag har anpassat tiden i ugnen för att passa vegofiléerna, som ju inte alls behöver 1,5 h timme för att bli ”klara”, utan snarare mest bara behöver få rätt konsistens.
Jag hade heller ingen tabasco hemma, så jag körde på med ett par matskedar srirachasås – och jävlar det funkade fint det!
IMG_9822

IMG_9830

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Clara Henry!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
30 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
30
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!