fbpx

Vego i Världsklass blir bok – förbeställ idag!

Hej!

Hörrni! Enorma nyheter! Som ni säkert vet så har jag jobbat tillsammans med WWF Sverige och Svenska Olympiska Kommittén i projektet Vego i Världsklass det senaste året. Det är ett projekt som syftar till att lyfta, utveckla och sprida kunskap om hur man kan träna hårt och prestera högt på en växtbaserad kost. De har fått stöd från Postkodlotteriet att fram till 2022 jobba med frågan och jag har fått den stora äran att vara huvudansvarig receptutvecklare till projektet! :O

Det innebär att jag hela hösten stod i min köksstudio och lagade en massa mat till projektet. Typ 90 recept blev det allt som allt i slutändan och nu under våren har vi slitit oss gråa i håren för att få in alla recept + en massa otroligt matnyttig kunskap om matens klimatpåverkan, om all viktig näringslära du behöver ha koll på när du ska börja äta mer vego och så klart alla viktiga tekniker, tips och råvaror som jag använder mig av när jag lagar den här typen av mat – i en jättelik bok som släpps fysiskt i butik 20 augusti!

Och nu IDAG går den att förhandsbeställa på både Adlibris och Bokus!!! Titta på det fina omslaget. Det känns helt galet!

Det här blir en riktig bibel. Runt 350 sidor, varav typ 200 sidor är recept och 150 sidor är teori. Det är verkligen ALLT du vill och behöver veta om att träna växtbaserat. I och med att näringsdelarna är författade av Linda Bakkman, chefsnutritionist för SOK så är det inget daltande heller. Hon har djupdykt ner i alla frågor om näring, protein, järn, energibehov och liknande som du kan behöva veta. I och med att hon heller inte är vegan själv så är det ingen predikande bok – hon tittar krasst och tydligt på fördelarna OCH NACKDELARNA med växtbaserad kost när du tränar och ger handgripliga tips på hur du kan vara säker på att få i dig det du behöver.

Och i och med att hållbarhetskapitlet är författat av den otroligt pålästa Anna Richert, ansvarig för matfrågor på Världsnaturfonden så kan jag garantera att detta är the book to end them all när det kommer till att reda ut hur det egentligen ligger till med vego vs kött, arternas mångfald vs klimatutsläpp och hur mycket eller hur lite kött som egentligen går att äta för klimatet och naturens bästa.

Jag är otroligt tacksam och ödmjuk för att få ha mitt namn bredvid två så otroligt kompententa personer och hoppas att jag kan göra dem och projektet rätta. Ni kan läsa mer om boken och oss författare på förlaget Nordstedts hemsida här.

Alla recept i boken är dock inte författade av mig ska det tydligt påpekas. Ca ett 20-tal recept kommer från en del av de kockar som vanligtvis följer olympierna ut på deras tävlingar och lagar mat till dem, samt ifrån projektets framstående ambassadörer själva. Dessa recept är ofta också lakto-ovo-vegetariska i och med att jag själv är vegan och inte ville laga några sådana, men både WWF och SOK kände att det behövdes för att göra boken bred och tillgänglig nog, vilket jag absolut håller med om.

Och ambassadörerna då? Det är ju ingen hemlighet, men det är verkligen coolt! Ambassadörer för Vego i Världsklass under de här åren är inga mindre än:

Jag och André Myhrer och Jens Byggmark när jag fick bjuda dem på grillat förra sommaren!

Hur stort är inte det?! Allesammans OS-medaljörer och otroligt tunga personer.

Ni kan som sagt förbeställa boken idag hos både Adlibris och Bokus. Vill ni köpa den signerad får ni dock vänta tills den kommer ut och köpa direkt av mig. Men, ju fler som förköper den desto mer uppmärksamhet kommer det innebära att den får när den släpps i butik den 20:e augusti, så gör gärna det!

Och – ja. Ni uppfattar det hela rätt. Jag släpper alltså TVÅ böcker i slutet av sommaren. Den här boken, Vego i Världsklass OCH Vegansk Husmanskost. Dessutom på två olika förlag. Men så kan det bli! De är väldigt olika och ni kommer ha stor nytta och användning för bägge två. 🙂

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar, Hållbarhet, Kokböcker

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!