*I samarbete med Gastro Nord*
I samarbete med Gastro Nord arrangerar jag en digital seminarieserie under försommaren där jag träffar och intervjuar olika spännande och smarta människor om hur vi kan göra restaurangbranschen mer hållbar. Jag har träffat Magnus Naess, en av Sveriges främsta skolkockar inom vego för att prata om hans nya kokbok Vegolyftet och om hur man på bästa sätt möter utmaningarna med vego i skolan.
Extra roligt är att Magnus kommer att vara en av de kockar som kommer att släppa webbkurser under Jävligt Gott Academys paraply under 2020! Så allt han pratar om i den här intervjun och tar upp i sin kokbok kommer inom kort finnas tillgängligt i digitalt format för skolkockar som vill bli bättre på att laga och servera växtbaserad mat till sina elever. Redan nu finns dock tre kurser i akademin, utvecklade av mig där jag går igenom grunderna i att laga och arbeta med växtbaserad mat i privata och offentliga storkök.
I intervjun pratar vi bland annat om ifall det är möjligt att servera vegomat till barn, hur man i så fall gör det på bästa sätt och vilka tips han har till kommuner som vill komma igång med att servera mer växtbaserad mat.
Det är en riktigt bra samtal för alla som är intresserade av frågan och vill veta mer!
Magnus kokbok Vegolyftet kan köpas här.
Våra webbkurser riktade till kockar som vill bli bättre på att laga växtbaserad mat hittar ni här. Där finns digitala utbildningar som hjälper er att fort komma igång med att laga mer växtbaserat i er kök, både inom privat och offentlig sektor!