*I samarbete med Ta Fram Det Bästa*
Hej!
Som ni kanske sett har jag haft ett samarbete med Ta Fram Det Bästa under de senaste veckorna som bland annat gått ut på att jag deltagit i en rolig matlagningstävling mot Lindas Matstuga samt tagit fram några goda recept baserade på deras supersmarriga produkter – Tabasco, Kikkoman soja, Grey Poupon Dijonsenap och Colman’s senapspulver .
Den senaste veckan har vi också haft en tävling för er läsare, där ni kunnat vinna en lyxig Food Box, fylld med smarriga produkter från Ta Fram Det Bästa och en del andra schyssta matlagningsverktyg och prylar.
Nu har jag och Ta Fram Det Bästa valt ut en vinnare i foodbox-tävlingen! Grattis Paola, ditt recept på Quorn à la moutarde à la Scandinave var kreativt och verkar supergott! Vi kontaktar dig via e-post och skickar därefter foodboxen hem till dig.
Här är vinnarreceptet:
Quorn à la moutarde à la Scandinave(svenskinspirerad fransk quornrätt), 4-6 portioner
- 1 kg quornbitar
- 1 msk smör
- 2 msk olivolja
- 1 burk kantareller (väl avrunna)
- 2 tsk torkad dragon
- 2 dl franskt, torrt vitt vin
- 2 msk Grey Poupon dijonsenap Original
- 3 dl vispgrädde
- 5 krossade enbär
- Salt & peppar
- Salta och peppra quornbitarna och bryn dem i smör och olja. Ta ur quornen och stek svampen i några minuter.
- Lägg tillbaka quornen, krydda med dragon och häll över vinet. Koka på svag värme ca 10-15 min. Ta ur quornen och täck med folie medan du gör såsen: lägg i de krossade enbären och häll i senapen och grädden.
- Låt koka tills såsen har tjocknat och häll den över quornen.
- Servera med pressad potatis och vitlöksslungad svartkål. Bon appetit!