fbpx

Vinnare i min och Ta Fram Det Bästas recepttävling utsedd

vinstbox*I samarbete med Ta Fram Det Bästa*
Hej!
Som ni kanske sett har jag haft ett samarbete med Ta Fram Det Bästa under de senaste veckorna som bland annat gått ut på att jag deltagit i en rolig matlagningstävling mot Lindas Matstuga samt tagit fram några goda recept baserade på deras supersmarriga produkter – Tabasco, Kikkoman soja, Grey Poupon Dijonsenap och Colman’s senapspulver .
Den senaste veckan har vi också haft en tävling för er läsare, där ni kunnat vinna en lyxig Food Box, fylld med smarriga produkter från Ta Fram Det Bästa och en del andra schyssta matlagningsverktyg och prylar.
Nu har jag och Ta Fram Det Bästa valt ut en vinnare i foodbox-tävlingen! Grattis Paola, ditt recept på Quorn à la moutarde à la Scandinave var kreativt och verkar supergott! Vi kontaktar dig via e-post och skickar därefter foodboxen hem till dig.
img_5157
Här är vinnarreceptet:
Quorn à la moutarde à la Scandinave(svenskinspirerad fransk quornrätt), 4-6 portioner

 • 1 kg quornbitar
 • 1 msk smör
 • 2 msk olivolja
 • 1 burk kantareller (väl avrunna)
 • 2 tsk torkad dragon
 • 2 dl franskt, torrt vitt vin
 • 2 msk Grey Poupon dijonsenap Original
 • 3 dl vispgrädde
 • 5 krossade enbär
 • Salt & peppar
 1. Salta och peppra quornbitarna och bryn dem i smör och olja. Ta ur quornen och stek svampen i några minuter.
 2. Lägg tillbaka quornen, krydda med dragon och häll över vinet. Koka på svag värme ca 10-15 min. Ta ur quornen och täck med folie medan du gör såsen: lägg i de krossade enbären och häll i senapen och grädden.
 3. Låt koka tills såsen har tjocknat och häll den över quornen.
 4. Servera med pressad potatis och vitlöksslungad svartkål. Bon appetit!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar, Tävlingar

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!