fbpx

Vinnaren i vegopizzatävlingen utsedd!

De senaste två veckorna har Jävligt Gott (dvs jag) och Stenbolaget haft en tävling igång som gått ut på att folk fått laga sin snyggaste vegopizza för att uppmärksamma klimattoppmötet i Paris och att pizza är jävligt gott. Vi har fått massor av fina tävlingsbidrag, och äntligen kan vi meddela att vi har en vinnare!
Och vinnaren är…
Dumdidumdidumdidum.
Johan Lundgren, a.k.a @Gaashud! Som dessutom råkar driva den eminenta bloggen med samma namn.
Han vann, trots hård konkurrens, med sin sjukt spaceade och ambitiösa vita pizza med ”med creme fraiche från @oatlyab, parmesan, karamelliserad lök, rostad svartrot, picklade senapsfrön, mandelspån samt färsk oregano och salvia”.
Juryns enkla och korta nominering löd: Vi gillade alla den bäst! Den var annorlunda, väl utförd och väldigt snygg.
12292795_926540070755674_955350802_n
Hedersomnämnanden gick också till @jullelagarmat och @herr_vontratt med dessa två vackra skapelser:
@herr_vontratt:
12353817_909995292409716_1427063642_n
@jullelagarmat:
11351989_1682564035358559_1410335594_n
Jag letade upp Johan på facebook och genomförde en snabb vinnarintervju per messenger.

Tjabba Johan! Jag kan glatt, å föga förvånande, meddela att du vann vår pizzatävling! Har du tid å ställa upp på en kort messengerintervju?
Haha gött! Shoot
Det var en ganska udda pizza – hur kom du på den?
Vafan Gustav svårt ju.
Haha.
Målet var att göra en riktigt bra pizzadeg och sedan toppa den med råvaror som smakmässigt spretade åt en massa olika håll – sött, syrligt, salt osv samtidigt som jag ville bjuda på olika texturer.
Ballt! Brukar du alltid göra så spaceade pizzor?
Nja, det brukar bli tomatsås, ost, banan, jordnötter och curry men då och då kommer det snilleblixtar som är inspirerande från olika håll och kanter.
Oj okej. Du är en banan å currypizzakille. Haha! Jag har alltid tyckt att det låter lite weird. Men å andra sidan e ju ananas jättegott på pizza… Så why not.
Det är du som är weird.
Men du – du driver ju en framgångsrik vegansk matochbakblogg. Du känns ju som en expert på det här med vegopizzor. Vilka är dina tre bästa tips för den bästa veganpizzan?
Tips 1 – Använd 2/3 vetemjöl special och 1/3 durumvete i degen
Tips 2 – INTE för mycket ost
Tips 3 – Grädda högt upp i ugnen så varmt som det bara går
Toppen, tack för att du tog dig tid. Och grattis, du har just blivit en kokbok och en pizzasten rikare!
I love you!

Det var ett flertal andra finfina tävlingsbidrag som alla förtjänar omnämnanden i tävlingen, så jag tänkte helt enkelt att jag lägger upp dem här på bloggen som inspiration för framtida vegopizzor everywhere. Njut! Och tack så fantastiskt mycket alla som deltog – ni är alla riktigt tunga pizzabagare!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!