De senaste två veckorna har Jävligt Gott (dvs jag) och Stenbolaget haft en tävling igång som gått ut på att folk fått laga sin snyggaste vegopizza för att uppmärksamma klimattoppmötet i Paris och att pizza är jävligt gott. Vi har fått massor av fina tävlingsbidrag, och äntligen kan vi meddela att vi har en vinnare!
Och vinnaren är…
Dumdidumdidumdidum.
Johan Lundgren, a.k.a @Gaashud! Som dessutom råkar driva den eminenta bloggen med samma namn.
Han vann, trots hård konkurrens, med sin sjukt spaceade och ambitiösa vita pizza med ”med creme fraiche från @oatlyab, parmesan, karamelliserad lök, rostad svartrot, picklade senapsfrön, mandelspån samt färsk oregano och salvia”.
Juryns enkla och korta nominering löd: Vi gillade alla den bäst! Den var annorlunda, väl utförd och väldigt snygg.
Hedersomnämnanden gick också till @jullelagarmat och @herr_vontratt med dessa två vackra skapelser:
@herr_vontratt:
@jullelagarmat:
Jag letade upp Johan på facebook och genomförde en snabb vinnarintervju per messenger.
—
Tjabba Johan! Jag kan glatt, å föga förvånande, meddela att du vann vår pizzatävling! Har du tid å ställa upp på en kort messengerintervju?
Haha gött! Shoot
Det var en ganska udda pizza – hur kom du på den?
Vafan Gustav svårt ju.
Haha.
Målet var att göra en riktigt bra pizzadeg och sedan toppa den med råvaror som smakmässigt spretade åt en massa olika håll – sött, syrligt, salt osv samtidigt som jag ville bjuda på olika texturer.
Ballt! Brukar du alltid göra så spaceade pizzor?
Nja, det brukar bli tomatsås, ost, banan, jordnötter och curry men då och då kommer det snilleblixtar som är inspirerande från olika håll och kanter.
Oj okej. Du är en banan å currypizzakille. Haha! Jag har alltid tyckt att det låter lite weird. Men å andra sidan e ju ananas jättegott på pizza… Så why not.
Det är du som är weird.
Men du – du driver ju en framgångsrik vegansk matochbakblogg. Du känns ju som en expert på det här med vegopizzor. Vilka är dina tre bästa tips för den bästa veganpizzan?
Tips 1 – Använd 2/3 vetemjöl special och 1/3 durumvete i degen
Tips 2 – INTE för mycket ost
Tips 3 – Grädda högt upp i ugnen så varmt som det bara går
Toppen, tack för att du tog dig tid. Och grattis, du har just blivit en kokbok och en pizzasten rikare!
I love you!
—
Det var ett flertal andra finfina tävlingsbidrag som alla förtjänar omnämnanden i tävlingen, så jag tänkte helt enkelt att jag lägger upp dem här på bloggen som inspiration för framtida vegopizzor everywhere. Njut! Och tack så fantastiskt mycket alla som deltog – ni är alla riktigt tunga pizzabagare!